Már Gyöngyösön és Hatvanban is szólnak. 

A gyöngyösi és a hatvani vételkörzetekkel rendelkező Dió Rádió, valamint az egri FM 7 Rádió fúziójával június 6-án elindult Heves megye legnagyobb kereskedelmi rádióhálózata.

A rádió főszerkesztője, Szávoly Richárd az átállással kapcsolatos kérdésekre reagálva elmondta: “Ahogyan az egyik kedvenc idézetem mondja: az életben egy dolog állandó, a változás. A Dió Rádió átmárkázása, és egy frissebb köntösbe öltöztetése, – ha tetszik – a restart gomb megnyomása nem jelenti a megszokott rádió teljes arcvesztését, hiszen rengeteg hallgató kötődik érzelmileg a Dióhoz. Ha a csatornát másként is hívják, a kezdeti időszakban kizárólag ismerős hangok szólalnak majd meg. Ami pedig az egri hallgatókat illeti a megszokott rádiójuk mellé, kapnak némi újdonságot, a régi-új hangoknak köszönhetően”.

Az elmúlt hetek, a hazai rádiózás szempontjából felgyorsult időszakát is figyelemmel kísérve hosszú hónapok munkájával sikerült elindítani Heves megye első, stabil lábakon álló rádiós hálózatát – tette hozzá a főszerkesztő. Az FM 7 valamivel több, mint 2 éve sugároz Egerben és vételkörzetében, dinamikusan növekvő hallgatói bázist építve.

“Az egri rádiós közösség 20 éves álma, hogy kitörjön a megyeszékhelyről. Ez most sikerült, és büszke vagyok arra, hogy ez az én vezetésem alatt, professzionális menedzsmenti háttérrel és támogatással történhetett. Megyei rádióhálózat indítására voltak már próbálkozások a múltban, amelyek azonban pár hétnél nem tartottak tovább. A mostani, sikeres folytatásra garancia a kiváló szakmai csapat és a stabil befektetői háttér. Elsődleges cél, hogy a rádiót ugyanúgy magáénak érezze egy egri, mint ahogyan egy gyöngyösi, vagy egy hatvani hallgató is, ezért sokat dolgozunk azon, hogy a tényleges helyi értékét megőrizzük a rádiónak, de ezzel összhangban, nyissunk is a tágabb pátriánk felé” – árulta el Szávoly Richárd.

Az FM 7 műsora mostantól Eger, Gyöngyös és Hatvan mellett számos környékbeli városban és községben is fogható, beleértve az M3-as autópálya jelentős szakaszát. Frekvenciái: Eger – FM 100.7, Gyöngyös – FM 101.7, Hatvan – FM 87.9.

(RADIOSITE.HU)