Új reggeli műsorral mindenben a hallgatók ízlésének megfelelő, teljesen megújult zenei kínálattal, új délutáni kívánságműsorral, és rengeteg szórakoztató tartalommal várja a hallgatóit Vásárhely és Makó térségének leghallgatottabb rádiója.

Új műsorstruktúrával és alapjaitól megújult zenei kínálattal várja hétfőtől a hallgatókat a Rádió 7. Hódmezővásárhely és Makó térségének leghallgatottabb rádiójánál egy dolog nem változik: továbbra is a hallgatók a legfontosabbak. Ezt bizonyítja, hogy a megújulás középpontjában is a hallgatók álltak.

A műsorstruktúra frissítését több hónapos szakmai háttérmunka előzte meg. Az átszervezés alapját a rádió vételkörzetében, 3.000 fő bevonásával végzett közvélemény kutatás jelentette. A kérdőíves felmérést és csoportos beszélgetéseket is tartalmazó kutatás során megismerték a hallgatók véleményét, mérték a hallgatottsági adatokat és javaslatokat gyűjtöttek arról, mely dimenziókban és hogyan újuljon meg az adó tartalmi kínálata. Ezt egy hasonlóan nagyszabású zenei felmérés követett. A hallgatói zenei tesztet (AMT) 100 fős, mindenben reprezentatív mintán végezték el, a résztvevők a rádió zenei kínálatának központjában lévő 800 dalról mondtak véleményt. Hasonló kutatásokat általában inkább országos rádiócsatornák végeznek, helyi rádiók esetében ritkán kerül sor ilyen alapos és professzionális háttérmunkára.

A kapott adatok alapján az elmúlt hetekben percről-percre, dalról-dalra építették újra a rádió műsorstruktúráját. A megújult reggeli műsorban két fiatal műsorvezető, Komjáti Ágnes és a rádiónál már komoly szakmai múlttal rendelkező Szeri Csaba várja a hallgatókat. Megújult a délutáni kívánságműsor is, amelyben Farkas Emese teljesíti a zenei kéréseket.

A rádiót vezető Göbl Vilmos a Radiosite megkeresésére elmondta, a Rádió 7 elsősorban a szórakoztató tartalmaiban újul meg, miközben megtartja azokat az értékeket, amelyeket a hallgatók szeretnek. A 3.000 fős mintán végzett hallgatottsági mérés igazolta, hogy Vásárhely és Makó térségében minden helyi és országos adót megelőz a Rádió 7, a hallgatók hűségét folyamatos megújulással, rengeteg munkával, valamint friss, színvonalas műsorstruktúrával, és zenei kínálattal szeretnék meghálálni.

Az adó megújulásánál egy igazi szakmai nagyágyú bábáskodott. Mikus Tamara rádiós szakember, korábban a Class FM, jelenleg a Sláger FM programigazgatója, a Radiosite érdeklődésére elmondta, a Rádió 7 egyik legnagyobb értékének a szakmai stáb által biztosított helyi információs és szórakoztató tartalmat látja, amit a szerkesztőség nap, mint nap készít.

A Rádió 7 a jövőben is rengeteg helyi tartalommal, friss hírekkel, riportokkal, valamint megújult szórakoztató tartalmakkal és a legjobb zenékkel várja a hallgatókat.