Újabb hatvannapos ideiglenes szerződést köthet a Klubrádió.

A Nemzeti Média- És Hírközlési Hatóság Médiatanácsa keddi ülésén határozott arról, hogy „a Klubrádió kérelmének megfelelően, a rádió újabb hatvan napos ideiglenes szerződést köthet a Budapest 95.3 MHz, Esztergom 98.1 MHz és a Tatabánya 96.7 MHz médiaszolgáltatási jogosultságra vonatkozóan” – áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A Klubrádió vasárnap közleményt adott ki, amelyben jelezte, a bíróság döntéséig újabb ideiglenes engedélyt kértek a médiahatóságtól.

Az ügy előzménye, hogy a Klubrádió frekvenciajogosultsága 2011 februárjában lejárt; a hatóság tavaly megpályáztatta a frekvenciát, amelyet az eljárásban az Autórádió Kft. nyert el. A Klubrádió jogorvoslattal élt a médiatanács határozatával szemben.

A médiatanács február 1-jén, a jogszabályban biztosított lehetőségével élve kiegészítette a Budapest 95.3 MHz rádiós jogosultság pályázati eredményéről szóló határozatának indokolását. A kiegészítés nem érinti ugyan a pályázat eredményét, ám emiatt a Fővárosi Táblabíróság az ügy – eredetileg február 6-ára tervezett – tárgyalását elnapolta.

Vicsek Ferenc, a Klubrádió főszerkesztője az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében ugyanakkor azt írta, hogy a médiatanács azért egészítette ki a döntést, mert „a saját eredeti határozatában jogsértést talált”.

Kiricsi Karola erre utalva ugyancsak vasárnap azt mondta, nem igaz, hogy az eredeti határozat jogellenes. Arra mutatott rá, hogy a médiatanácsnak lehetősége van saját határozatának kiegészítésére. A szóvivő emlékeztetett az NMHH korábbi közlésére, amely szerint az új határozat indokolása minden pályázó számára világosabban, egyértelműbben és részletesebben fejti ki, hogy e kategóriában a médiatanács a döntés meghozatalakor milyen szempontok alapján értékelte az általuk és versenytársaik által benyújtott pályázatokat.

(MTI)