A tihanyi 105,7 MHz-re és a kisközösségi jogosultságokra pályázók április elején adhatják be jelentkezésüket.

Elfogadta a grémium a 2019-ben végleg lejáró kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási jogosultságok elvi hasznosítására irányuló pályázat felhívását, és azt a honlapján csütörtökön közzétette. Az idén lejáró Siófok-Fokihegy, Miskolc, Szentendre és Gyomaendrőd telephelyekre kiírt pályázaton elnyerhető médiaszolgáltatási jogosultságok mindegyike legfeljebb három évre szól majd, de a médiatörvényben foglalt feltételek teljesülése esetén további öt évre megújíthatók. Az adott vételkörzetekben élő társadalmi, nemzetiségi, kisebbségi, kulturális vagy vallási kisközösségek sajátos tájékoztatási igényeinek kiszolgálását célzó pályázatra az ajánlatokat április 3-án várja a hatóság.

Elfogadta és a honlapján véleményezésre csütörtökön közzétette a tanács a Kisújszállás 103,2 MHz-es helyi rádiós frekvencia pályázati felhívásának tervezetét közösségi jellegű hasznosításra, miután a frekvencián jelenleg üzemelő Európa Rádió szolgáltatójának jogosultsága idén májusban – 12 év után – végleg lejár. A Médiatanács véglegesítette és a honlapján pénteken közzétette a jelenleg használaton kívüli Tihany 105,7 MHz-es helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség kereskedelmi jellegű hasznosításának pályázati felhívását. Az ajánlatokat április 1-jén lehet majd benyújtani.

A testület két helyi rádiós – a Dunaújváros 99,1 MHz-es frekvencia közösségi, illetve a Szigetszentmiklós 107,0 MHz-es frekvencia kereskedelmi jellegű hasznosítására indított – pályázati eljárás alaki vizsgálata során is hiánypótlásra szólította fel az egyedüli pályázót – a dunaújvárosi frekvencia esetében a Karc FM Média Kft.-t, a szigetszentmiklósi pályázat esetében pedig a Lakihegy Rádió Bt.-t. Eredménytelennek nyilvánította a tanács a Tardos 95,5 MHz-es helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség közösségi jellegű hasznosítására indított pályázati eljárást, miután az egyedüli pályázó Tardosi Vörösmárvány Alapítvány alakilag érvénytelen ajánlatot nyújtott be, egyúttal felkérte a testület az NMHH Hivatalát az új pályázati felhívás tervezetének kidolgozására.

Hozzájárult a testület a Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft. kérelmében foglaltakhoz: a korábban a Rádió 1 hálózatának részeként működő médiaszolgáltatás a jövőben a Zalaegerszeg 95,1 MHz-es helyi frekvencián újra a hálózatba kapcsolódás előtti Egerszeg Rádió néven működhet tovább, változatlanul kereskedelmi jelleggel, az eddigi napi 4 óra 40 perces műsoridő helyett napi 24 órában.

RADIOSITE