Budaörs Rádió

Budaörs Rádió

Hamarosan folytathatja működését a 104,8 frekvencián a Budaörs Rádió. A Kúrián első és másodfokon is pert nyert a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa ellen a rádiót korábban is működtető cég. 

Ezt Roczó-Nagy Zoltán saját Facebook oldalán írta meg még tegnap, röviddel azután, hogy értesült a kedvező döntésről. Hosszú ideje nincs saját rádiója a településnek annak ellenére, hogy a térség egyik legjobban fejlődő városa.

Az önfeledt örömhöz azonban még az NMHH-nak is lesz néhány szava, ez a per nem jelenti egyben azt is, hogy a pályázatban azonnal nyertes is lett a rádiót működtető cég. Csak azt, hogy a hatóságnak kötelessége nyertesnek nyilvánítani a pályázatukat. Izgalmas napok elé nézhetünk, várva a választ arra a kérdés, hogy mikor tűzi napirendre a Budaörs Rádió ügyét a grémium? A Radiosite megkeresésére és kérdésére Roczó-Nagy Zoltán tulajdonos elmondta:

„Első és másodfokon is a mi javunkra ítélt a bíróság. A pályázatot azonban még le kell zárnia az NMHH-nak így arra, hogy mikor indulhat újra a Budaörs Rádió adása a Budaörs FM 104,8 frekvencián, még nem tudni. Remélem, mihamarabb ismét a hallgatók szolgálatába állhatunk” – mondta a vezető. Hozzátette, „a Csapat tagjai nagyon várják az újrakezdést. Ismerős és új hangokkal is találkozhatnak majd a hallgatók!”.

A Budaörs Rádió 2019 áprilisában 12 év után némult el. Az ok az volt, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa akkor eredménytelennek minősítette az általuk használt Budaörs 104,8 MHz-re kiírt rádiós pályázatot. Két cég pályázott a budaörsi 104,8 MHz-es kereskedelmi frekvenciára. Az áprilisban elhallgatni kényszerült Budaörs Rádiót üzemeltető cég, a Hunicom Stúdió Kft. és Buda Környéki Televíziót működtető Buda Környéki Médiaszolgáltató Kft. A frekvencián 12 évig a Budaörs Rádió volt hallható, azonban februárban lejárt az állomás 7+5 évre szóló médiaszolgáltatási engedélye. A 104,8 MHz újbóli hasznosítása céljából tavaly kiírt pályázat eredménytelenül zárult.

A frekvenciát ez idáig senki sem használta. A mostani döntés értelmében pedig a Budaörs FM 104,8 frekvenciát ismét a Budaörs Rádiónak kell ítélni.