96,4 MHz.

Egy győri frekvencia műszaki tervének kidolgozását tűzte napirendjére a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa e heti ülésén. A testület a győri 96,4 MHz technikai paramétereinek felmérésére kérte fel az NMHH-t, mely lépés valószínűleg egy leendő pályázati eljárás első állomása.

A 96,4 MHz-et több rádió is használta az elmúlt évtizedekben. Először a Rádió Győr szólalt meg rajta 2000-ben, majd őket a Rádió 1 váltotta négy évvel később. Utóbbi 2013-ban elhallgatott, a koncesszió lejárta miatt.

2012-ben az NMHH pályázatot írt ki a frekvenciára, amin a Füleky Rádió Kft. került ki nyertesként. A balatoni Rise FM üzemeltetőjeként ismert cég Győrben is el szerette volna indítani az elektronikus zenei adót, akkor már Stereo FM néven, de pénzügyi nehézségek miatt elvesztették a tihanyi 98,9 MHz-et, és a győri jogosultságot is.

Az akkori pályázatához kapcsolódó frekvenciatervben 2 kilowattos teljesítménnyel és erős iránybeli korlátozásokkal szerepel a 96,4 MHz. Érdemes megjegyezni, hogy 2014-ben a Győrtől alig 40 kilométerre fekvő Pápán ugyanezen a frekvencián kezdett el sugározni a Dankó Rádió, 100 wattal.

(Kiemelt kép forrása: pixabay.com)

RADIOSITE