A bíróság az NMHH-nak adott igazat.

A bíróság minden tekintetben a Médiatanácsnak adott igazat azokban az Advenio Zrt. által indított eljárásokban, amelyekben a vállalkozás az országos kereskedelmi rádiós médiaszolgáltatási pályázaton a pályázati nyilvántartásba vételének alaki hibák miatti megtagadását, illetve a másik pályázó – a Hold Rádiós és Televíziós Reklám Kft. – pályázati nyilvántartásba vételét kifogásolta – írja az NMHH Médiatanácsa közleményében. A Class FM-et működtető Advenio Zrt. még februárban támadta meg a testület döntéseit.

(Az országos kereskedelmi rádiós frekvenciacsomag lefedettségi térképe)

Az Advenio Zrt. pályázati nyilvántartásba vételének alaki hibák miatti megtagadása tárgyában indított eljárásban a bíróság megerősítette, hogy a Médiatanács helyesen értelmezte az alaki érvényességi követelmények között az üzleti terv benyújtásához szükséges képlet hibamentes alkalmazására vonatkozó előírást, és azt is rögzítette, hogy a Médiatanács a törvényi határidőket betartotta.

A Hold Rádiós és Televíziós Reklám Kft. nyilvántartásba vételével kapcsolatos bírósági végzés pedig kimondta, hogy a pályázati nyilvántartásba vétel külön nem támadható, mert az egy olyan eljárási aktus, amely a majdani pályázati döntés meghozatalát előzi meg, azt szolgálja. A törvényi szabályozás pedig egyértelműen rendelkezik arról, hogy mely döntésekkel szemben van helye jogorvoslatnak, és a pályázati nyilvántartásba vétel nem tartozik ezek közé – írják.

(A Hold Reklám Kft. által lajstromoztatott logótervek – forrás: Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala)

A bíróság döntése azt jelenti, hogy egyedül a Hold Rádiós és Televíziós Reklám Kft. marad versenyben az országos kereskedelmi rádiós jogosultságért folyó pályázati eljárásban. A cég jelenleg egy székesfehérvári (103,8 MHz) és egy mosonmagyaróvári (99,7 MHz) frekvenciajogosultsággal rendelkezik, amiken a Rádió 1 hálózatos műsorát sugározzák, ezenfelül tavaly védjegybejelentési eljárást kezdeményeztek a “Pop Rádió” és “Pop FM” nevekre a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál.

RADIOSITE