Az egyik pályázó a bírósághoz fordult.

Felfüggesztette a zalaegerszegi 88,9 MHz pályázatát a Médiatanács. A helyi kereskedelmi rádiós jogosultságért az Egerszeg Media Kft, az LB Rádió Kft. és a Regionális Rádió Kft. szállt versenybe, de utóbbi cég nyilvántartásba vételét alaki érvénytelenségre hivatkozva megtagadta a testület.

Az NMHH Kommunikációs Igazgatóságától megtudtuk, hogy a Regionális Rádió Kft. bírósági felülvizsgálatot nyújtott be a Médiatanács pályázati nyilvántartásba vételt megtagadó végzése ellen, ezért a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság jogerős döntésig szüneteltetik az eljárást.

 
A Regionális Rádió Kft. kilenc helyi rádiós frekvenciára pályázott az elmúlt években. A kaposvári, pécsi, székesfehérvári, tatabányai és veszprémi pályázat esetében – a zalaegerszegihez hasonlóan – a grémium formai problémák miatt megtagadta a nyilvántartásba vételt, azonban a társaság üggyel kapcsolatos felülvizsgálati kérelmeit a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság és a Kúria elutasította.

A soproni 94,1 MHz vonatkozásában tartalmi hiányosságok miatt zárták ki a céget az ügymenetből, a két folyamatban lévő nyíregyházi pályázatnál pedig még csak az alaki vizsgálatot folytatta le a Médiatanács.

A zalaegerszegi 88,9 MHz műszaki terve szerint a pályázat leendő nyertese 50 watt teljesítménnyel, 224 méteres magasságból sugározhat majd. A frekvencián 2012-ig az N-Joy Rádió programja szólt. Érdekes adat, hogy 2006-ban, a frekvencia legutóbbi pályáztatásakor még 16 cég nyújtott be ajánlatot a jogosultságért.

A zalai megyeszékhelyen egyébként az országos adókon kívül jelenleg a Helikon Rádió, a Rádió 1 és a Magyar Katolikus Rádió érhető el, illetve folyamatban van a 88,3 MHz pályázati eljárása, amin korábban a Lánchíd Rádió volt hallható.

RADIOSITE