A legjobb rádió az MR2-Petőfi Rádió, a legjobb rádióműsor az Akusztik. 

Életműdíjas Göczey Zsuzsa. Június 7-én este ismét Budapesten, a Millenárison, a Gourmet Fesztivál nyitónapján adták át 12 kategóriában a VOLTfolió 2012-es szakmai szavazásának díjait. Az eseményen Göczey Zsuzsa, rádiós zenei szerkesztő életműdíjat vett át. 

20 nappal a VOLT Fesztivál előtt ötödik alkalommal rendezték meg a VOLTfolió Kulturális Médiadíj gálaestjét. A VOLTfoliót 11 évvel ezelőtt a VOLT Fesztivál főszervezői, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert alapították. A díj – melyet a Kösz.hu és a VOLT közösen jegyez – a Fonogram díj testvérének tekinthető, hiszen ez esetben művészek és a kultúrához köthető személyiségek szavazatai alapján médiumok és médiaszemélyiségek kerülnek díjazásra. Elsősorban azok, akik az értékteremtő, minőségi kultúra területén alkottak kiemelkedőt.

Közel 500 hazai művészt és közéleti személyiséget kértek fel a szervezők, hogy vegyen részt a szakmai szavazáson. Az ő szavazataik alapján alakult ki 12 kategóriában a nomináltak névsora. A szakmai szavazás győzteseit csütörtök este a Gourmet Fesztivál zártkörű programja keretében a Millenáris Parkban hozták nyilvánosságra. Ezt követően a www.voltfolio.hu oldalon szavazhat a közönség, kiket és mely médiumokat, műsorokat tartanak ők a legjobbaknak.

A rádiós kategóriák között az MR2-Petőfi Rádió Akusztik című műsora, Csiszár Jenő, a Class FM műsorvezetője, illetve a MR2-Petőfi Rádió vehetett át díjat.

(forrás: MTVA)