Egyik pillanatról a másikra, szó nélkül hallgatott el a Szolnok FM.  Egyik pillanatról a másikra, szó nélkül hallgatott el Szolnok legújabb kereskedelmi rádiója, a 90.4 Szolnok FM. Még a Facebook oldalukat is letörölték.

Az ok nem ismeretlen a hazai rádiós piacon: óvadéknyújtási kötelezettség megszegése miatt felmondta a szerződésüket a Médiatanács, még tavaly decemberben. A jogorvoslati határidő lejárta után egészen máig még szóltak, azonban nem megerősített információink szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ma lekapcsolta az adóberendezésüket, engedély hiányában.

Nem verte nagy dobra a hírt a rádió, az online adás az FM 90.4 lekapcsolásával egy időben hallgatott el, a Facebook oldaluk pedig pár órával később törlésre került. A csatorna weboldala még elérhető, igaz, itt szó sincs a megszűnésről.

A Rádió 1 szolnoki mutációját váltó, stílusát tekintve arra hajazó, helyi tartalommal erősített Szolnok FM pályafutása alig több, mint egy évig tartott. A frekvencia visszakerült a hatósághoz. Szolnokon még két másik helyi rádió üzemel, az Aktív Rádió az FM 92.2-n, a megújult Amadeus Rádió pedig az FM 102.4-en szól.

(RADIOSITE.HU)