Két nyíregyházi, egy soproni, és egy zalaegerszegi médiaszolgáltatási lehetőség hasznosításáért lehet jelentkezni.

Több helyi kereskedelmi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség pályáztatását is elkezdte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a közelmúltban. Négy frekvenciáért lehet jelentkezni, ebből kettő nyíregyházi, egy soproni, és egy zalaegerszegi.

A nyíregyházi 99,4 MHz és 103,9 MHz, valamint a soproni 94,1 MHz esetében a műsorszolgáltatói engedélyének lejárta miatt írták ki a pályázatokat, a zalaegerszegi 88,9 MHz-nél pedig egy korábban használt, de már egy ideje inaktív frekvenciát hasznosít újra a hatóság.

Alapvetően hasonló feltételekkel került kiírásra a négy frekvencia. Programming oldalról különbség, hogy amíg a két nyíregyházi, és a soproni lehetőség pályázatában 51 perc és feletti „helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszám” vállalására kaphatnak maximális pontot a pályázók, addig a zalaegerszegi frekvenciánál ez 120 perc, és kettővel több pontot ér.

A nyíregyházi 99,4-en jelenleg a Sunshine FM, a 103,9-en a Retro Rádió, a soproni 94,1-en pedig a Rádió 1 Sopron érhető el.

A pályázatok az alábbi linkeken olvashatók:

RADIOSITE