A sales house közleménye alapján vételkörzetükben a helyi rádiók a leghallgatottabbak.

Országosan már reggel is a Petőfi Rádiót hallgatják a legtöbben, a közszolgálati adó a legfrekventáltabb reggeli rádiós műsorsávban is megverte a Rádió 1 Balázsék című műsorát – derül ki az MTVA rádiók és a helyi állomások többségének reklámidejét értékesítő Radio Sales House közleményéből, ami az NMHH májusi hallgatottsági kutatására hivatkozik.

(forrás: Radio Sales House)

A kereskedőház szerint egyértelmű a Petőfi és a Kossuth Rádió elsősége a teljes lakosság körében, és a negyedórás bontású adatokból az is kiderül, hogy a reggeli műsoridő alatt a Rádió 1 egyetlen 15 perces időszakban sem tudta megközelíteni a Petőfi Rádiót. A Balázsék csak a dobogó harmadik helyén áll, míg a Petőfi és a Kossuth Rádió 180 perc valamint a Talpra magyar! című műsorait hallgatják az országban a legtöbben.

(forrás: Radio Sales House)

Megjegyzik, a Petőfi Rádió országos hallgatottsági sikere nem volt váratlan, mert az RSH portfóliójába tartozó adó már egy 2017. szeptemberi mérés szerint is minden kereskedelmi célcsoportban átvette a vezetést (forrás: Inspira Media Research), így ez a tendencia tovább erősödött.

Hanák Tamás, az RSH ügyvezetője elmondta: „Büszkék vagyunk arra, hogy rádiós partnereink tudatos műsorpolitikája a hallgatottsági kutatás alapján ismét a legsikeresebb a piacon. Mint a legnagyobb rádiós kereskedőház, mi azon dolgozunk, hogy ez az eredmény közös üzleti sikerré váljon partnereinkkel.”

Vidéken erős a helyi tartalmak iránti igény

A májusi hallgatottsági kutatás adatai alapján az összes helyi rádió teljes vételkörzet szerinti rangsorát a Forrás Rádió vezeti, amely Komárom-Esztergom megye három városában piacvezető (Tatabánya, Komárom, Esztergom). A vételkörzet lakóinak több mint egyharmada (38%) naponta őket választja.

(forrás: Radio Sales House)

Az RSH úgy véli, hogy helyi rádiók vételkörzet alapján mért hallgatottsági kutatási eredménye májusban is megerősítette a korábbi évekre jellemző tendenciát: az adott megyeszékhelyen és azon kívül fogható helyi rádiók napi hallgatottsága jóval meghaladja a helyben is elérhető Rádió 1 napi elérését.

(forrás: Radio Sales House)

A sales house szerint az eredmény egyértelműen azt a lakossági igényt tükrözi, hogy a helyi hírekről és eseményekről kívánnak tájékozódni az adott régióban élők.

RADIOSITE