Újabb 150 millió forintos követelést jelentett be az NMHH. 

Újabb 150 millió forintos követelést jelentett be a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a NeoFM elleni csődeljárásban, mert július közepén lejárt az aktuális médiaszolgáltatási díj fizetési határideje. A rádió most sem fizetett. A rádiót működtető üzleti vállalkozás tartozása ezzel 770 millió forintra nőtt. Az NMHH közleményük szerint mindent megtesz a napról napra halmozódó köztartozás behajtása érdekében.

Egy hónapja zajlik a csődeljárás a NeoFM ellen. Az eljárás megindítását a sugárzási jogot biztosító szerződés megszűnése után a rádiót működtető csődbe jutott vállalkozás saját maga ellen kérte a bíróságon.

A csődeljárásban az NMHH 770 millió forintos hitelezői igénybejelentéssel élt, amelynek nyilvántartásba vételét kérte az eljárást lefolytató vagyonfelügyelőtől. A NeoFM adósságát túlnyomórészt a felhalmozott és meg nem fizetett díjtartozás, szűkebb hányadát pedig a figyelmeztetésként kiszabott bírságok jelentik. (A NeoFM tartozásai: médiaszolgáltatási díj – 740 millió forint, frekvenciadíj – 6 millió forint, médiaszolgáltatással kapcsolatban kiszabott bírság, kötbér – 23 millió forint.)

Július közepén, az újabb fizetési határidő lejártakor a NeoFM a törvényből következően köteles lett volna befizetni az esedékes negyedéves sugárzási díjat. Miután a rádiót működtető üzleti vállalkozás és annak tulajdonosai a határidő lejártától nem vettek tudomást és nem fizették be a szükséges összeget, az NMHH további 150 millió forintot volt kénytelen a nem teljesítő adóssal szembeni követeléshez hozzátenni.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság mindent megtesz annak érdekében, hogy a Neo FM-et működtető, csődeljárás alatt álló üzleti vállalkozás által felhalmozott köztartozást minél előbb megfizessék, a nem teljesített médiaszolgáltatási díjrészletek miatt naponta mintegy 2 millió forinttal növekszik az adósságállomány – áll közleményükben.

(forrás: NMHH)