A belgrádi adó új formátummal és különleges megoldásokkal indította a nyarat.

Megújult a szerb főváros egyik legnépszerűbb állomása, a Radio 3: a fiatalításon átesett adó felfrissült zenei arculattal, átalakult műsorszerkezettel és open air stúdióval várja a hallgatóit.

A megújulás keretében a rádió korábbi 80-as és 90-es évek zenéire épülő AC formátumát felváltotta az elmúlt 20 év legnagyobb szerb- és világslágereire összpontosító zenei struktúra, olyan kiemelt előadókkal, mint Rita Ora, Ana Stanić, The Weeknd, Severina, Dua Lipa, Sara Jo, vagy Ariana Grande.

(forrás: Radio 3)

 
Utóbbiakkal akár élőben is találkozhatnak a Radio 3 hallgatói, köszönhetően az adó Rajićeva Shopping Centerben felépített új open air stúdiójának, melynek lelkét a 42NET adásvezérlő rendszere adja.

Az új stúdióból jelentkezik az átalakított műsorstruktúra egyik központi eleme, a Radio 3 LIVE című műsor, melyben a legismertebb szerb előadók lépnek fel minden hétköznap 14 és 16 óra között. A 95,8 MHz-en is követhető élő koncertek sorát Ana Stanić nyitotta meg május 25-én akusztikus előadásával, amiben a karrierje elmúlt két évtizedére tekintett vissza.

Az adásoldali és technikai megújuláson túl modernebbé vált a rádió hangzó és vizuális arculata, valamint honlapja is új funkciókkal bővült. A www.radio3.rs címen elérhető weboldalon a hallgatók újra átélhetik a Radio 3 LIVE koncertjeit podcast formájában, és élőben is követhetik azokat a rádió új alkalmazásának segítségével, mely letölthető a Google Playről vagy az App Store-ról.

RADIOSITE