A folytatás egyelőre bizonytalan.

Éjfélkor megszűnt a magyarországi DAB+ sugárzás, mivel szeptember 5-én lejárt az Antenna Hungária szolgáltatási jogosultsága. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság egyelőre nem írt ki újabb pályázatot a földfelszíni digitális rádiós hálózat üzemeltetésére, ezért akár hosszabb ideig is némák maradhatnak itthon a DAB+-képes készülékek. Az NMHH a digitrendi.hu-nak azzal indokolta a döntését, hogy „az elmúlt 12 év visszajelzései alapján sem a piaci, sem a hallgatói oldalról nem mutatkozott valós igény a digitális rádiózásra.

Magyarországon már 1995 óta kísérleteznek a DAB technológiával. Az első teszt multiplex vételkörzete kezdetben csak a fővárosra koncentrálódott, és mindössze a Kossuth Rádió, a Petőfi Rádió, a Bartók Rádió, valamint a klasszikus és jazz zenékre szakosodott Classic+ volt rajta hallható. Az üzemszerű működésre először 2008-ban nyílt esély, amikor az NMHH tendert tett közzé a digitális földfelszíni rádióműsor-szóró hálózat kereskedelmi működtetésére, amit végül az Antenna Hungária nyert el.

A műsorszóró cég 2009 elején indította el a DAB+ formátumú sugárzást három adópontról (Széchenyi-hegy, Száva utca, Hármashatár-hegy), az ország megközelítőleg 30%-át lefedve, azonban továbbra is kísérleti üzemben. A startot követően a Magyar Rádió programjai mellett kereskedelmi állomások is megjelentek a platformon, így egy időben digitálisan is elérhető volt a Sláger Rádió, a Danubius Rádió és a Juventus Rádió. Az utóbbi évtizedben lassan, de folyamatosan szűkült a választék, és az eredetileg tervezett országos lefedettséget sem sikerült elérni. Az időszak végén már csak a Kossuth Rádiót, a Petőfi Rádiót, a Bartók Rádiót, a Dankó Rádiót, a Magyar Katolikus Rádiót, a Klubrádiót és az Inforádiót sugározták a 11D csatornán terjesztett multiplexben.

RADIOSITE