A friss adatokból most először a Magyar FM hallgatottságára is fény derült.

Stabilizálta országos első helyét a Retro Rádió, Budapesten pedig változatlanul a Rádió 1 áll az élen – derül ki a november és január közötti időszakra vonatkozó rádiós hallgatottsági adatokból. Az NMHH honlapján bemutatott adatok szerint országos szinten a Retro Rádió viszi a prímet 1,4 millió hallgatóval, második a Petőfi Rádió 1,3 milliós közönséggel, az 1 millió feletti hallgatótáborral rendelkező adók listáját pedig a Kossuth Rádió zárja. Negyedik a Rádió 1, ami 907 ezer főt ér el egy átlagos napon, ötödik a február elején megszűnt Music FM 472 ezer hallgatóval, a hatodik és a hetedik helyen pedig a két közszolgálati rétegzenei állomás, a Dankó Rádió és Bartók Rádió található, 305 ezres és 113 ezres hallgatottsággal. A százezer fő alatti elérésű rádiók sorrendje: Inforádió (67 ezer), Jazzy Rádió (38 ezer), Duna World Rádió (14 ezer), Tilos Rádió (12 ezer), Magyar FM (8 ezer).

A fővárosban a Rádió 1 áll a képzeletbeli dobogó legfelső fokán 178 ezer hallgatóval, a másodikon a Retro Rádió 166 ezres eléréssel, a harmadikon pedig a Kossuth Rádió 164 ezres közönséggel. A Music FM 120 ezer budapesti hallgatóval a negyedik helyen zárta pályafutását, az ötödik pozíció pedig a Petőfi Rádióé 112 ezres adattal. A listát a tematikus, főleg szűk szegmenst célzó állomások folytatják, ebben a sorrendben: Inforádió (43 ezer), Jazzy Rádió (28 ezer), Dankó Rádió (27 ezer), Bartók Rádió (24 ezer), Tilos Rádió (7 ezer), Magyar FM (4 ezer), Duna World Rádió (1 ezer).

Nem járult hozzá eredményeinek publikálásához a Civil Rádió, a Karc FM, a Klasszik Rádió, a Klubrádió, a Magyar Katolikus Rádió, a Mária Rádió, a Rock FM, a Sláger FM és a Trend FM.

RADIOSITE