A Petőfi országosan és reggel is tarol.

A legfrissebb NMHH mérés megerősítette a Sláger FM budapesti és Pest megyei abszolút elsőségét a 15+ korcsoportban, továbbá azt is, hogy az adó a fővárosban több kereskedelmi korcsoportban is piacvezető – írja a Radio Sales House sajtóközleményében. Az októberi országos hallgatottsági naplós mérés szerint a 15 évesnél idősebb lakosok közül naponta 1,6 millióan kapcsolnak a Petőfi Rádióra, amely a legtöbb hallgatót éri el a teljes lakosság körében illetve a fiatalabb korcsoportoknál.

(forrás: RSH)

Az NMHH októberi országos naplós mérése szerint a Sláger FM a 15+ korcsoportban Budapest piacvezető rádiója, és egyúttal Pest megye leghallgatottabb adója is. A fővárosban és Pest megyében a Sláger FM-re naponta közel 300 ezren kapcsolnak.

(forrás: RSH)

„Vállalatunk által képviselt rádiók piacvezető erejét folyamatosan visszaigazolják az NMHH hallgatottsági mérési eredményei, ugyanakkor a rangsor egyértelművé teszik azt is, hogy mely adók rendelkeznek teljes országos technikai lefedettséggel. Sőt, a lefedettségi eltérésekből fakadó hallgatottsági különbségeket a szűkebb korcsoportok rangsorai is tükrözik. A Petői például a teljes lakosság és a kereskedelmileg kiemelt korcsoportokban (18-59, 30-59) is a legtöbb hallgatóval rendelkezik országosan, míg a Sláger FM hasonló eredményeket ért el a fővárosban.”– mondta Hanák Tamás, az RSH ügyvezetője.

(forrás: RSH)

A Petőfi Rádió rádió napi országos elérése közel 1,6 millió fő a 15+ korcsoportban. A Kossuth Rádió a második az országos hallgatottsági ragsorban, míg a harmadik a Rádió 1.

(forrás: RSH)

A rádiós kereskedőház megjegyzi, hogy a negyedórás hallgatottsági bontás alapján a reggeli műsorsávban is a Petőfit és a Kossuth műsorát választják a legtöbben. Hétköznapokon reggel a Petőfit több mint 1 millióan hallgatják.

(forrás: RSH)

Az országos hallgatottsági lista második helyén álló Kossuth Rádiót reggel 6 és délelőtt 10 óra között több mint 800 ezren választják, miközben ebben a sávban (15+) a harmadik helyre esett vissza a Rádió 1 Balázsék című műsorával – említi meg az RSH közleménye.

RADIOSITE