Túszul estek” a Citadellán lévő rádióadók.

Csütörtök óta zavaró búgás hallható a Tilos Rádió földi sugárzású adásában (Budapest, FM 90.3). Korábban bármikor be tudtak jutni a Citadellán lévő adóberendezésükhöz, ha valami elromlott, most azonban fegyveresekkel őrzik a területet és nem engedik fel őket. Lényegében „túszul estek” az innen sugárzó rádióadók (Tilos Rádió, Gazdasági Rádió, Klasszik Rádió).
A csatorna az alábbiakat közölte:
Az éteri adás zúgásáról és az antennáért folytatott harcról

Csütörtök óta zavaró zaj hallható a Tilos Rádió földi sugárzású, fm adásában. Korábban, ha hasonló hiba jelentkezett, felbringáztunk a Citadellára, aztán a megfelelő dokumentáció nyomán megkaptuk az adóhelyiség kulcsát, majd megtörtént a hiba javítása.

Pár hete a Magyar Állam egyoldalúan felbontotta a szerződést a Citadella üzemeltetőjével, és a várhatóan évekig elhúzódó – a kártérítésről és egyebekről – szóló vitát, ill. bírósági döntést megelőzve, karhatalommal foglalta el a területet, kordonnal körbevette és fegyveresekkel őrzi. Ily módon a Citadellán (azóta is) működő rádióadók túszul estek.

 
 

Az antennánkat (is) üzemeltető szakember megadta a Nemzeti Vagyonkezelő illetékesének az elérhetőségét, akivel beszéltem pénteken, s aki közölte, hogy ők továbbra is biztosítják a bejutást, csak azt előtte írásban kell jelezni, és majd értesítenek, hogy mikor mehetünk. Jeleztük, hogy ott több milliós készülékek működnek 24 órában és ezek nem maradhatnak műszaki felügyelet nélkül, továbbá, hogy egy rádió üzemzavara nem kezelhető levelezések, engedélyezések útján… stb.

A levelet megírtuk péntek reggel, azóta várjuk a fejleményeket és hallgatjuk a zúgást.”

Megoldás tehát van, de nem kapkodnak az illetékes szervek. Hajrá Tilos!

(RADIOSITE.HU)