ImageVisszalépett a Magyar Rádió elnökjelöltségétõl a posztot jelenleg betöltõ Such György – írja az e-MaSa.

Döntése indokaként az MTI-nek csütörtökön azt mondta, hogy a pártdelegáltakból álló kuratóriumi elnökségben nem volt konszenzus a jelölésérõl, így a pályázat nélküli hosszabbítás lehetõségével nem kíván élni.

Az MTI név nélkül nyilatkozó testületi tagoktól úgy értesült: a közrádió elnöke egy nappal a megválasztásáról döntõ csütörtöki nagykuratóriumi ülés elõtt, levélben tájékoztatta errõl a kuratórium elnökét. Ebben az értesülés szerint az áll: kezdettõl azt vallotta, hogy ezt a tisztséget „csak a mértékadó politikai erõk támogatása mellett lehet és érdemes betölteni, mert csak ebben az esetben garantálható az intézmény tényleges függetlensége”.

„Az elmúlt hetek eseményei alapján számomra teljesen világossá vált, hogy a mandátumom pályázat nélküli meghosszabbítása kapcsán a jelenlegi, politikailag felfokozott kampányidõszakban a kritikus politikai támogatottság nem biztosítható” – áll ismerõinek közlése szerint a dokumentumban.

Az információ szerint a levélben a pályázat nélküli hosszabbítás napirendrõl levételét kéri Such György, aki egyben jelzi: kész megpályázni a tisztséget, amennyiben „a demokratikus politikai erõk egyöntetû támogatását sikerül ismét elérnem”.

(forrás: e-MaSa)