Öt rádiós műsorszolgáltatás frekvenciaterve készülhet el. 

A Médiatanács öt olyan vidéki rádiós műsorszolgáltatás frekvenciatervének kidolgozására kérte fel az NMHH hivatalát, amelyek médiaszolgáltatási jogosultsága 2017-ben lejár. A testület emellett hiánypótlásra hívta fel az egyetlen pályázót a Velence Meleg-hegy 90.4 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség pályázati eljárásában.
A vidéki rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek frekvenciáinak pályáztatásánál fontos cél, hogy a Médiatanács biztosítani tudja a rádiózási lehetőség folytatását a településen. Ezért a testület felkérte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság hivatalát, hogy dolgozzon ki frekvenciaterveket a Paks 96.3 MHz, a Szombathely 88.4 MHz, a Békéscsaba 88.9 MHz, az Eger 101.3 MHz és a Győr 103.1 MHz médiaszolgáltatási lehetőségek esetében. Ezeknek a frekvenciáknak a használati jogosultsága 2017 májusában és júniusában jár le, a döntésével pedig a tanács már most megkezdi a felkészülést a jövőbeni pályáztatásra.
Csak a Fehérvár Rádió pályázott
A Velence Meleg-hegy 90.4 MHz-es helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségre egy pályázati ajánlat érkezett 2016. június 20-án: a Székesfehérvár 94.5 MHz-en üzemelő Fehérvár Rádió pályázik a frekvenciára, hogy bővítse vételkörzetét. A benyújtott pályázat alaki vizsgálatának eredményeként a tanács hiánypótlásra hívja fel a pályázót.
(RADIOSITE.HU)