ImageRangos Katalint választotta az Országgyûlés hétfõi ülésén a Magyar Rádió Közalapítvány elnökévé, helyettese Gál András Levente lesz március 2-i hatállyal, írja a fn.hu-ra hivatkozva a Hírszerzõ.

 

 

Négy évre szól a Magyar Rádió kuratóriumi tagjainak és az ellenõrzõ testület tagjainak megbízatása. A kuratóriumba Farkas Istvánt, Hárshegyi Jánost, Budai Lászlót, Nagy Lenkét, Simon Attila Istvánt, Marosi Györgyöt, Szente Pétert és Dési Mihályt választották meg a képviselõk. A Magyar Rádió Közalapítvány ellenõrzõ testületének elnöke Bencze Izabella, tagjai pedig Laczik Zoltán, és Nagy Tamás lettek. Az õ megbízatásuk március 23-tól érvényes.

Az 1996-os Médiatörvény értelmében a kormánypárti képviselõcsoportok jelölhetik a kuratórium elnökét és az elnökség négy tagját, valamint az ellenõrzõ testület egy delegáltját. Az ellenzéki képviselõcsoportok pedig a kuratórium elnökhelyettesének és négy tagjának, valamint az ellenõrzõ testület elnökének és egy tagjának személyére tehetnek javaslatot. Az Országgyûlés a hétfõi ülésen valamennyi jelölt megválasztását támogatta.

(forrás: Hullámvadász