Egyelőre marad Méz Rádió.
2016. január 28-án a Sláger FM rádiót üzemeltető Sláger FM Hálózat Zrt. megvásárolta a veszprémi Méz Rádiót üzemeltető Veszprém Rádió Kft.-t. A tulajdonosi változáson kívül a Veszprém Rádió Kft. ügyvezetése is módosul, a továbbiakban a korábbi ügyvezető Bihariné Pelikán Hajnalka mellett Hauk Zoltán, a Sláger FM Hálózat Zrt. vezérigazgatója a Kft. ügyvezetője is lett.

Az új tulajdonos hosszú távú célja, hogy a Méz Rádió továbbra is a térség kedvenc lokális csatornája maradjon. Veszprém olyan megyeszékhely, ahol a helyi rádiózás közel 20 éves múltra tekint vissza, és a Méz Rádió, mint egyetlen helyi rádió a veszprémiek és a környék egyik legfontosabb médiuma.

Bihariné Pelikán Hajnalka ügyvezető igazgató szerint „a változás olyan előnyöket biztosít, amely a professzionális, magas hallgatottságú és lefedettségű rádiókra jellemző szofisztikált kutatásokra épülő program és zenei struktúrát garantál a Méz Rádió részére. Az új tulajdonostól innovációt és növekedést várunk hallgatottságban és árbevételben egyaránt.”

Hauk Zoltán, a Veszprém Rádió Kft. új ügyvezető igazgatója elmondta: „a Méz Rádió erős márka a térségben, amelyet a budapesti rádiózásban szerzett tapasztalattal tovább tudunk erősíteni. Első lépésben lokális kutatással felmérjük a rádió ismertségét, kedveltségét és – ha szükséges – az adatok ismeretében módosítunk a rádió programján.”

A Sláger FM, amely a 80-as és 90-es évek zenéit sugározza, a TNS Hoffmann-Mediameter és a Whiteport.hu-Ipsos kutató cégek legutóbbi hallgatottsági mérései alapján a budapesti rádiók között piacvezető a 30-60 év közöttiek körében.

(RADIOSITE.HU)