ImageÁramtalanították kedden a Danubius rádió stúdióját, így a hagyományos mûsorközlés után az internetes adás is megszûnt, elhallgatott a Danubius.hu is. A hírt Fischer András igazgatósági tag tette közzé a Facebookon – írja az fn.hu.

 

A legrégebbi és hosszú ideig a legsikeresebb kereskedelmi rádiónak számító Danubius agóniája az országos rádiófrekvenciák újbóli megpályáztatásával kezdõdött. A tender 2009. október 28-i eredményhirdetése során az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) mind a Danubius, mind a másik országos kereskedelmi rádió, a Sláger frekvenciáját más cégeknek adta át. A döntés értelmében november 19-tõl nem sugárzott mûsort az éterben a Danubius, azonban egy hét hallgatás után az interneten újra jelentkezett az adó. A stúdió keddi lekapcsolása azonban azt jelenti, hogy a Danubius a világhálón sem szórakoztat tovább, vagyis végleg lezárult egy korszak.

A Danubius rádió 1986 júliusában kezdte meg a mûsorsugárzást, kezdetben csak németül, majd 1987-tõl magyarul is. A rádióadó 1989-tõl lett kizárólag magyar nyelvû, késõbb már napi 24 órában szórakoztatta a hallgatókat. A 2000-es évek elsõ felében a leghallgatottabb magyar kereskedelmi rádió volt.

A Danubius az országos rádiós frekvenciacsomagok kapcsán kiírt pályázat eredményét megtámadta, azonban ez az akció nem hozott sikert. A Fõvárosi Bíróság döntése szerint ugyan az ORTT jogellenesen járt el, amikor nem zárta ki alaki hibák miatt a pályázók közül a Danubius frekvenciáján késõbb Class FM néven új adót indító Advenio Zrt-t, azonban a mûsorszolgáltatási szerzõdés semmisségét nem mondta ki.

(forrás: FN.hu)