Országosan fogható árvízvédelmi rádiót indít a közmédia. 

Árvíz FM néven árvízvédelmi rádiót indít vasárnap reggel 8 órától a közmédia. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) gyártásában készülő műsorok a nap 24 órájában hallhatók lesznek – közölte az új csatorna vezetője. Egész napos sugárzással üzemel a Kossuth Rádió solti középhullámú adója is.
Tóth Tamás Antal elmondta, a rádió a korábbi NeoFM frekvenciáin sugároz majd, így az egész országban hallgatni lehet. Tájékoztatása szerint a rádió a tervek szerint 30 napig sugározza majd adását. A műsorokat a közmédia munkatársai gyártják, illetve azok alapvetően a közmédia híreire épülnek.
Tóth Tamás Antal arról beszélt, a csatornán folyamatosan tudósítanak majd az árvízi védekezésről.
„A rádió nonstop nyomon követi az eseményeket, élő műsorvezetéssel, helyszíni tudósításokkal” – mondta az árvízvédelmi rádió vezetője, hozzátéve: a szervezési munkák és a menetrend kialakítása jelenleg is tart.
Az Árvíz FM frekvenciái:
Budapest 100.8 MHz
Csávoly 96.7 MHz
Győr 87.6 MHz
Kab-hegy 107.2 MHz
Kékes 95.5 MHz
Kiskőrös 88.4 MHz
Komádi 103.0 MHz
Miskolc 97.1 MHz
Nagykanizsa 90.2 MHz
Pécs 95.9 MHz
Sopron 96.8 MHz
Szeged 90.3 MHz
Szentes 100.4 MHz
Tokaj 97.5 MHz
Uzd 101.5 MHz
Vasvár 91.6 MHz
Folyamatosan tájékoztat a Kossuth Rádió
Péntek estétől szünet nélkül sugároz adást középhullámon a Kossuth Rádió, és a hírekben friss árvízi információkat közöl. Erről Jónás István, a Magyar Rádió Nonprofit Zrt. vezérigazgatója számolt be még pénteken este. A meghosszabbított adást mindaddig fenntartja a közrádió, amíg az árvízi helyzet miatt arra szükség van.
A Kossuth Rádió középhullámon az 540 kilohertzes hullámhosszon érhető el.
(MTI, MTVA, RADIOSITE.HU)