Az egy hónapig sugárzó underground rádió sajtóközleménye.

Május 1-jén 0 óra 0 perckor indul a 91.4 Radio BRO adása, amelynek 30 napig tartó adását a rádiós műsorszolgáltatás új irányú megközelítése fogja jellemezni. A rádió célja a hazai rádiós piacon tátongó űr betöltése, egyfajta zenei ízlésformálás, a minőség és az igényes zene nagyköveteként az underground kulturális élet felpezsdítése. 
 
„Az ötlet fél évvel ezelőtt született meg, és eredetileg kalózrádiónak szántuk, majd rájöttünk, hogy az ideiglenes műsorszórási engedély megszerzésével van legális módja is a működésnek.” – avat be az indulás kulisszatitkaiba Manninger Máté, a rádió ügyvezető igazgatója. „Így a médiahatóságok elől való menekülés helyett inkább a minőségi műsorkészítésre helyezhetjük a hangsúlyt.” – teszi hozzá.
A rádió megjelenési lehetőséget biztosít a modern zenei szubkultúrák lehető legszélesebb rétegeinek, melyből az elektronikus zene különböző szegmensei dominálnak, de hitelesen kap helyet például a jazz és a hiphop is. Azoknak szól, akiknek jelenleg nincs rádiója, kulturmissziója a zenei értékteremtés. „A kihívás ebben, hogy ha valami korábban nem szólt, akkor arra nincs igény sem, ezért merészség kell egy ilyet elindítani. De ez alapján a 30 nap alapján most eldönthetik a hallgatók, hogy tetszik-e nekik ez a stílus vagy sem.” – árulja el Erdélyi Zsolt Superman, a rádió szakmai támogatója.
Az ideiglenes műsorszolgáltatási engedélynek köszönhetően a műsorszerkezet mellőzi a rádiókra jellemző kötöttségeket, az adást nem kell meghatározott időközönként hírekkel, közlekedési információkkal vagy reklámblokkokkal megszakítanunk. Az egyedülálló finanszírozási rendszer miatt a műsorban nincsenek reklámblokkok, mivel a rádió működését egyetlen főszponzor, a Burn energiaital támogatja.
A zene és szöveg aránya 80-20 százalék lesz, ahol a szöveges tartalomban nap mint nap helyet kap a sport –ezen belül is főként az action sportok a Burn Action Sport Team főszereplésével–, városi életvezetési tanácsok és az urbánus kultúra, amelyből megtudhatjuk hogyan érdemes „használni a várost”. A megközelítés minden esetben eltér a megszokottól.
A műsorvezetők között lesz többek közt a Sziget-reklámokból ismert Janklovics Péter, Pándi Balázs vagy a Papírrepülőket rendező Szabó Simon is, alájuk Cyborg Templar, Infragandhi, Vida G és Stefan rakja a zenét élőben az adás alatt. Esténként a hazai elektronikus zenei színtér legmeghatározóbb csapatai tartanak klubestet a stúdióban, amire egész Budapest, sőt az online adásnak köszönhetően a világon bárki együtt bólogathat.
A Radio BRO a pillanatnyi rádió. Semmihez sem fogható, igazi, nem akar hasonlítani. Magából indul ki, és a hallgatóig ér.

(forrás: Radio BRO)