Folyamatosan újul a szolnoki Amadeus Rádió. Az elmúlt 5 évben teljesen átrendeződött a szolnoki rádiós piac. A 90–es évek elején a kereskedelmi rádiók indulásának „hőskorában”, a Magyar Rádió Szolnoki stúdiója mellett jelentek meg az első fecskék. A piac mostanra letisztult, és két rádió verseng a helyi „első” szerepéért. Kövecses Ferenccel, a 102.4 Amadeus Rádió egyik tulajdonosával készített interjút a Szoljon.hu.

„Az Amadeus egy olyan szolnoki csapat, mint Győrben az ETO női kézilabdacsapata. Spanyol válogatott a beállós, norvég a kapus, stb. Természetesen elnézést kérek a sportrajongóktól, hisz nem így áll fel a győri csapat, ez csak egy szemléltetés. Azt érzékeltetem ezáltal, hogy minden poszton a legjobbak vannak” – mondta a rádióvezető.

A csatornán a műsorvezetők nagy része – a szakmában és a hallgatók körében – országosan ismert, a programtanácsadójuk pedig a Slágerben, a Juventusban és a Rádió 1-ben ért el sikereket az Amadeus Rádió előtt. A helyi adó hallgatottsága is hónapról-hónapra növekszik, a város felnőtt lakosságában már piacvezető.

A retro zenei kínálattal jelentkező csatorna – hogy ne váljon unalmassá – a tulajdonos-kreatív igazgató Kövecses szerint 4 havonta megújul: ilyenkor lecserélik a zenei kínálatot, és kikérik a hallgatók véleményét, hogy megtudják, min szükséges változtatni.

A rádióvezető a hallgatottságmérés ellentmondásait is eloszlatta.

A teljes interjút a Szoljon.hu-n olvashatja.

(RADIOSITE.HU)