Tovább szólhat a népszerű kiskunfélegyházi rádió. Mondhatni, nem kaphat szebb születésnapi ajándékot egy rádió, mint az épp folyamatban lévő frekvenciapályázatának nyertessé nyilvánítását. Kiskunfélegyházán épp ez történt, így a 8 évvel ezelőtt, 2008 novemberében indult Rádió Smile 89.9 folytathatja műsorszolgáltatását.

A városban hamar belopta magát a fiatalok fülébe az akkor még elsősorban 15-35-ös korosztálynak szóló rádió, amely mind speciális zenei összeállításával mind tematikus zenei műsoraival és innovatív megoldásaival is felhívta magára a figyelmet.

„A rádiós piac közben változott, az akkor itt tanuló diákok felnőttek, így megérett az ideje a változtatásoknak. A hétköznapok sávossá alakultak, a tematikus műsorokból csak a legkedveltebbek maradtak meg, valamint jöttek új hangok-arcok, változott a zenei kínálat. 2015-ben sikeres pályázattal megújult az I-es stúdió, de még jó néhány terv vár a megvalósításra, amelyek most jutnak majd igazán nagy szerephez” – közölte a Radio Smile.

Mint megtudtuk, hamarosan új állomáshanggal találkozhatnak a hallgatók, ahogy tovább bővülhet a weboldal szerepköre is, ráadásul folytatódik a közösségi szolgálat program, amely a sikeres „utánpótlás-nevelés” egyik fontos lehetősége.

A rádióban dolgozók időközben más kisebb-nagyobb rádióban is dolgoznak már, de a Rádió Smile saját gyártású műsoraival is találkozhatnak a hallgatók az ország több pontján. A bITmobil műsor például már elérhető Kiskunhalas, Tamási, Eger, Szentes, Kisvárda és vonzáskörzetében, hamarosan pedig a főváros következik.

Hozzátették: „a Smile folyamatosan keresi a belső fejlesztési lehetőségeket, amelyekhez a partnerek nyújtanak segítséget, így folyamatosan megújul az IT rendszerünk. A Digitális jólét pedig már adott, hiszen 1GBit-es Internetelérés van biztosítva a stúdió és szerkesztőség számára, amelyből létrehoztunk egy Free Wifi zónát a híres, Ligetös főutcán, ahol a rádió stúdiója is található”.

A születésnap alkalmából limitált Smile pizzát is rendelhetnek a félegyháziak.

(RADIOSITE.HU)