Két helyi rádiós frekvencia pályázati felhívásának tervezete jelent meg. Az NMHH Médiatanácsa ezen a héten elfogadta egy esztergomi és egy velencei rádiós médiaszolgáltatási lehetőség pályázati felhívásának tervezetét. A dokumentumokat véleményezni lehet, amelyre a hatóság októberben mindkét frekvencia esetében meghallgatást tart. A testület két folyamatban lévő pályázati eljárásban arról döntött, hogy hiánypótlást, illetve felvilágosítást kér a pályázóktól.
Rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek pályázati felhívásának tervezetei
Az Esztergom 98,1 MHz, valamint a Velence Meleg-hegy 90,4 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek pályázati felhívásának tervezetét tette közzé honlapján ezen a héten a Médiatanács (http://mediatanacs.hu/tart/index/1448/Palyazati_felhivasok_tervezetei). Az esztergomi frekvencia kereskedelmi jelleggel pályázható meg, 24 órás műsoridőre és 19 ezer ember elérésére alkalmas vételkörzettel. A Velence környéki médiaszolgáltatási lehetőség szintén kereskedelmi jelleggel pályázható, 24 órás műsoridőre és 60 ezer fő elérésére alkalmas vételkörzettel. A hatóság meghallgatást tart a tervezetek véleményezésére, amely az Esztergom 98,1 MHz esetében október 13-án 10.00-kor, a Velence Meleg-hegy 90,4 MHz esetében pedig október 20-án, 10.00-kor lesz.
Pályázati anyagok hiánypótlása és felvilágosítás kérése
A Baja 89,8 MHz rádiós frekvencia hasznosítására kiírt pályázatra egy pályázati ajánlat érkezett 2016. szeptember 7-én. A Médiatanács a pályázati ajánlat alaki vizsgálatát követően hiánypótlást kér a pályázótól. A vidéki kisközösségi médiaszolgáltatási lehetőségek elvi hasznosítására két pályázat érkezett 2016. június 13-án. A Médiatanács a pályázati ajánlatok tartalmi vizsgálatát követően itt ugyancsak hiánypótlást és felvilágosítást kér a jelentkezőktől.

(RADIOSITE.HU)