A budapesti Sztár FM után a közelmúltban elhallgatott három békés megyei Juventus-frekvencia, a gödi Abszolút Rádió, a győri István Király rádió és a bajai Sugo Rádió is.

A budapesti Sztár FM után a közelmúltban elhallgatott három békés megyei Juventus-frekvencia, a gödi Abszolút Rádió, a győri István Király rádió és a bajai Sugo Rádió is.

A Híd Rádió Zrt. 2011. január 30-án befejezte a Sztár FM üzemeltetését a budapesti 102.1 MHz-es frekvencián. Ezen a napon járt le ugyanis a frekvenciaengedélyük és bár a jogosultságot legalább 60 nappal meghosszabbíthatták volna az új pályázatok kiírásának csúszása miatt, a cég nem élt ezzel a lehetőséggel.

A Sztár FM weboldalán az alábbi közlemény jelent meg:

„A Sztár fM frekvenciaengedélye 2011. január 30-án éjfélkor lejár, műsorszolgáltatásunk a tulajdonos döntése alapján a továbbiakban nem folytatódik.

Köszönjük az Önök évek óta tartó töretlen bizalmát, azt hogy minket választottak!
Minden jót, jó egészséget és még sok-sok igazi zenét valahol, valamikor!

Memme és a Többiek nevében is: Dr. Boross

Kérjük, a Sztár fM-mel kapcsolatban a továbbiakban ne érdeklődjenek, ez a korszak – sajnos – lezárult.”

A rádió az „Egyszer véget ér” című Máté Péter dallal búcsúzott.

Megszűnt a békés-megyei Juventus is

Békefi István, a Békés megyei frekvenciákat üzemeltető Média-Cápa Bt. ügyvezetője a beol.hu-nak elmondta, összetett okai vannak, hogy kénytelenek voltak a sugárzás megszüntetése mellett dönteni.

Az elmúlt két évben kiadásaik meghaladták bevételeiket, a működés annak ellenére is veszteségessé vált, hogy ahol csak lehetett, csökkentették a költségeket – hangsúlyozta az ügyvezető a hírportálnak.

Nehezítette a helyzetet, hogy bár az Országos Rádió és Televízió Testülettől részletfizetési kedvezményt kértek a frekvenciára, kérelmüket visszautasították. Egy összegben azonban nem tudták kifizetni a szükséges összeget. Műsoruk Békéscsabán a 100.9 MHz-en, Gyulán a 90.5 MHz-en és Orosházán a 88.6 MHz-es frekvencián volt hallható.

Az Abszolút Rádiónak is vége

A Budapest északi kerületeit is lefedő gödi frekvencia műsorszolgáltatási jogosultsága február 1-jén járt le, melyre az utóbbi időben a netes Rádió Van készített fekete- és rockzenét sugárzó műsorokat. A Rádió Van hivatalos Facebook oldalán az alábbi szűkszavú közlemény jelent meg pár nappal a jogosultság lejárta előtt:

„Váratlanul, ebben a pillanatban lekapcsolták az Abszolút FM 97.3 adóberendezését, 4 nappal a frekvencia engedély lezárta előtt. Terveztem búcsú műsort péntek, szombat, vasárnapra, de ezek maradnak a fiókban. Marad annyi: Köszönöm az eddigi figyelmet! JoNeS”

Az FM 88.1 nevű budapesti dance rádiót üzemeltető új tulajdonos (aki a Rádió Infórum Kft. megvételével a budapesti sáv mellett a gödi 97.3 MHz-hoz is hozzájutott) a Sztár FM-hez hasonlóan ezen a frekvencián is kérhetett volna ideiglenes hosszabbítást, de nem tette, így a frekvencia elhallgatott.

Baján is megszűnt egy rádió

A 92.2-n fogható Sugo Rádió december 31-én fejezte be műsorszolgáltatását. Bár a lépést hivatalosan senki sem erősítette meg, vélhetően azért húzták le a rolót, mert egy 40 ezres városban három, többségében zenét sugárzó kereskedelmi rádió mellett (Gong Rádió, Rádió 1, Bajai Rádió) még úgy sem tudtak megélni, hogy rajtuk kívül csak a Bajai Rádió értékesíthetett helyi reklámot.

Az egyetlen győri kisközösségi rádió is megszűnt

A heti mindössze pár órás műsoridővel, a város csak kis részén fogható rádió vallási műsorokat sugárzott és a rádió tulajdonosa, Benkó Tibor elhalálozásával a Médiatanács megszüntette a médium műsorszolgáltatási jogosultságát is. Az István Király Rádió a 91.0 MHz-es frekvencián sugárzott.

(Radiosite.hu)