A jövő évi tévés és rádiós rezsipályázat már vételkörzet-arányos lesz. 

Négyszázmillió forintos keretösszeggel hirdet pályázatot 2013-ra helyi, körzeti rádiók, illetve televíziók számára, működési és üzemeltetési költségeik fedezésére a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A rezsipályázat rendszere jövőre vételkörzet-arányos lesz, amelynek eredményeként a hatóság igazságosabb elosztást ígér.
A pályázat jövőre is többfordulós lesz, így azok a jelentkezők, akik első alkalommal nem jutnak támogatáshoz, már a következő fordulóban újra pályázhatnak. Előnyt élveznek majd azok, akik 2011-ben és 2012-ben nem nyertek támogatást, és indulnak a rádiós vagy televíziós állandó műsorok készítését támogató eljárásban.
A Médiatanács a pályázók adminisztrációs terheit is csökkenti – írják. A pályázatokkal a Médiatanács célja a közönség sokszínű tájékoztatásának és a médiapluralizmus érvényesülésének támogatása.
Az eljárások részleteiről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási területének honlapján, a tamogatas.mtva.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.
Idén 394 millió forintos forrást nyújtott a Médiatanács 78 rádiónak és televíziónak rezsitámogatásra, míg tavaly 103 pályázó összesen 370 millió forintot nyert erre a célra.
(RADIOSITE.HU)