Gazdát cserélt Magyarország legrégebbi kereskedelmi rádiója, a Juventus Rádió. Gazdát cserélt Magyarország legrégebbi kereskedelmi rádiója, a Juventus Rádió. A jelenlegi menedzsmenttel és az adásmenet minimális változtatásával fogják erősíteni a csatorna reklámpiacon elfoglalt helyét.

A már 24 éve zenét sugárzó Juventus Rádiót az elmúlt kilenc évben az ír Communicorp tulajdonolta, azonban a sikeres frekvenciapályázat után több érdeklődő is ajánlatot tett a csatornára. Az ajánlattevők közül a dán-magyar tulajdonban lévő Ayudate Holding Tanácsadó Kft. vásárolta meg a rádiót üzemeltető cégeket.

A médiaportfólióját folyamatosan szélesítő Ayudate-nek ez az első, de nem az egyetlen akvizíciója Magyarországon. A vállalat tulajdonosa elmondta: véleménye szerint a Juventus Rádió az egyik legerősebb politikailag független médiamárka Budapesten – megtartva a függetlenséget, a jelenlegi menedzsmenttel és az adásmenet minimális változtatásaival szeretnék tovább erősíteni a rádió hallgatottságát és a reklámpiacon elfoglalt helyét.

A Juventus beleillik a terveikben szereplő médiaportfólió építésbe. Jól ismert és kedvelt rádió a hallgatók körében, a hirdetők pedig hatékony és kreatív felületként azonosítják.

Door Tamás, a Juventus Rádió vezérigazgatója üdvözli a közös munkát:„Rengeteg olyan ötletünk van, még amitől a hallgatók számának növekedését várjuk, illetve a hirdetőinknek is tartogatunk meglepetéseket. Biztos vagyok abban, hogy az Ayudate innovatív támogatója lesz a további fejlődésünknek.”

„Hiszünk abban, hogy az átalakuló médiapiacon a Juventus a jövőben is erősíteni tudja pozícióját és jó befektetésnek bizonyul” – tette hozzá Dr. Makra Zsolt, az Ayudate Investment Group ügyvezető igazgatója.

Az AYUDATE Investment Groupról

Az AYUDATE Investment Group egy gyorsan növekvő fiatal cégcsoport, melynek érdekeltségei főként a távközlés és az informatika területén aktívak. A távközlési szolgáltatásoktól kezdve az optikaihálózat-gyártáson keresztül az IT infrastruktúra-fejlesztésig a csoport cégei Magyarországon és külföldön egyaránt folytatnak tevékenységet. Összesített árbevételük mintegy 2 Mrd Ft és közel 100 alkalmazottat foglalkoztatnak.

Az Ayudate Holding Kft. befektetési fókuszában a távközlés, média, technológia (TMT) területén működő cégek állnak, melyek élen járnak az innovatív megoldások terjesztésében.

(RADIOSITE.HU)