A Junior és a Rádió 6 után ismét új csatorna használja az érdi 101.3-as frekvenciát: itt az Érd FM!  A Junior és a Rádió 6 után ismét új csatorna használja az érdi 101.3-as frekvenciát: itt az Érd FM! Az új médium helyi hírekkel, beszámolókkal, a regionális közélet szereplőinek és történéseinek bemutatásával foglalkozó rádió kíván lenni.

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy városunk – amely járási és regionális központ – lakói magukénak érezzék, hiszen róluk szól, és nekik szól! Műsorainkra az aktualitás, a dinamizmus és a frissesség jellemző, híradásainkban precizitásra és gyorsaságra törekszünk, odafigyelve a helyi kultúra, kiemelten a helyi sport és civil szféra, közélet történéseire, bemutatva annak sokszínűségét” – olvasható az Érd FM bemutatkozó anyagában.
Mint közlik, sport és városi eseményekről élő, egyenes közvetítéseket is terveznek, de nem titkoltan használni kívánják az Érd TV anyagait is, így a város polgárai „több szinten” értesülhetnek a történésekről, hírekről.
Az országos és nemzetközi történések mind a hír-, mind a különféle magazinműsorokban megjelennek, mint ahogy a könnyűzenei világ globális trendjeit követő legújabb slágerek is aktív részét képezik majd a rádió zenei kínálatának.
 
 
A zenei paletta összeállításánál is a sokszínűség a meghatározó: a vérpezsdítő mai slágereket a nyolcvanas, kilencvenes évek legemlékezetesebb felvételei színesítik. Az Érd FM 101.3 különösen nagy arányban játszik magyar dalokat, és igyekszik a helyi zenekaroknak is bemutatkozási lehetőséget biztosítani.
A rádió valamennyi szerkesztett műsora visszakereshető és visszahallgatható lesz a csatorna honlapján, mely ide kattintva érhető el. A weboldalra felkerülnek a helyi hírek is.

A frekvenciát korábban használó Rádió 6 a Lakihegy Rádióval közösen folytatja a munkát, műsoruk a továbbiakban – megnövelt vételkörzetben – az FM 107-en érhető el. Erről bővebben itt olvashat.

(RADIOSITE.HU)