Karácsony előtt kezdi meg adását a Dankó Rádió.  Karácsony előtt kezdi meg adását a Dankó Rádió. A klasszikus magyar nótákat és operettslágereket sugárzó csatorna az eddigi Régió Rádió frekvenciáin szól majd, a regionális híradások átalakítása után – jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója.

Böröcz István közölte: a regionális rádióadások jövőjének meghatározásakor merült fel, hogy a magyar nóta kiszorult a médiából, annak ellenére, hogy sokmilliós, zömében vidéken élő tábora van a műfajnak. 

Jónás István, a Magyar Rádió vezérigazgatója közölte: meggyőződése, hogy a Dankó Rádió a Kossuth, a Petőfi és a Bartók Rádió mellett a maga műfajában szintén piacvezető lesz.

Az új csatorna december 22.-én kezdi meg adását, műsorai Budapesten készülnek majd, a Magyar Rádió öt regionális stúdiója pedig megszűnik. A rádió felelős szerkesztője Tarnai Kiss László lesz.

A Dankó Rádió induláskor várható frekvenciahálózata:

Debrecen – FM 91.4 MHz
Győr – AM 1350 kHz
Miskolc – FM 102.3 MHz és AM 1116 kHz
Mosonmagyaróvár – AM 1116 kHz
Nyíregyháza – AM 1251 kHz
Pécs – FM 101.7 MHz
Szeged – 93.1 MHz
Szolnok – FM 101.2 MHz
Szombathely – AM 1251 kHz

Szakmai források szerint elképzelhető, hogy az új csatorna a közeljövőben használatba kaphat majd további egy budapesti és több körzeti, vidéki frekvenciát is.

(RADIOSITE.HU)