Nevet és frekvenciát vált vasárnap a debreceni FM95 Rádió.  A debreceni Rádió FM95 a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság frekvenciákra vonatkozó döntéseivel összefüggésben december 23-tól a 104.6 MHz-en lesz hallható, ezzel párhuzamosan nevet is vált. Mivel tegnap döntöttek és a hétvégén már váltani kell, a kampány azonnal elindult.

“A rádió a 104.6 MHz-en a jobb minőségű műsorsugárzás műszaki feltételeinek megteremtődésével, és a műsorstratégia modernizálása eredményeként a korábbi neve mellett a rádió azonosítására a Best FM nevet fogja használni. A 104.6 MHz fogható lesz Debrecenen kívül a környező városok jelentős részében is” – írta közleményében Szombati Béla, a rádió üzemeltetője.

A váltást az indokolta, hogy 95 MHz-es frekvencián 14 éve sugárzó kereskedelmi csatorna engedélye lejárt. A 104.6 MHz-en eddig a Metro FM sugárzott, adása főként ún. konzerv elemekből, más rádióktól átvett műsorokból állt.

“A Rádió FM95 kiemelkedő hallgatottsága, piacvezető szerepe a 95.0 MHz-en az elmúlt 10 évben jó alapot teremtett ahhoz, hogy a 104.6 MHz-en a folytatást ugyanolyan szívesen fogadják majd a csatorna kedvelői, miután átállítják rádióikat.” – áll a rádió közleményben.

A Rádió FM95-ben az elmúlt több mint egy évtized alatt megkedvelt műsorvezetői csapatban változások nem lesznek. A reggeli sávban továbbra is Fazekas László, délelőtt Molnár Gina, délután Pálóczi József, a kívánságműsorban Szilágyi Icus és Szombati Szilvia, az esti sávban Tom Taylor szerepel majd. 

Mivel a médiahatóság csak tegnap döntött a névváltási kérelemről, a változás pedig már most vasárnap esedékes, ezért azonnal megkezdte a csatorna az on air kommunikációt.

(RADIOSITE.HU)