Kizárólag a 88.1-ért indulnak. 

 

Kizárólag a 88.1 MHz-es budapesti közösségi frekvenciára pályázott az InfoRádió, amely az elmúlt tizenkét évben kereskedelmi frekvenciát használt. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsához kedden három frekvencia pályázatára lehetett jelentkezni, mindháromra egy-egy ajánlat érkezett.

A Budapest 95.8 MHz frekvenciára a Click Rádió Kft. pályázott – tájékoztatta az MTI-t az NMHH szóvivői irodája. Az InfoRádió – amely jelenleg még a 95.8 MHz-es frekvenciát használja – most a 88.1 MHz-es közösségi, vagyis ingyenesen használható hullámhosszt pályázta meg, míg a harmadik, szintén közösségi frekvenciára, a 98.0 MHz-esre egyedül a Civil Rádió nyújtott be ajánlatot.

A május 2-án közzétett pályázatok értelmében a 88.1 MHz-es frekvencia 1,85 millió emberhez jut el, míg a 98.0 MHz-es – ahol eddig is a Civil Rádió működött – 926 ezer emberhez. E két frekvenciára pályázóknak speciális karakterisztikájú műsort kell vállalniuk, és a közösségi médiaszolgáltatóknak nem kell médiaszolgáltatási díjat fizetniük.

Az InfoRádió által még jelenleg is használt 95.8 MHz-es csatornát 77 millió 21 ezer forint plusz áfa éves médiaszolgáltatási alapdíjjal pályáztatta meg a Médiatanács. A frekvencia 2,6 millió embert ér el, a pályázatot a korábban meghirdetett kereskedelmi csatornák, vagyis a 89.5, a 95.3, valamint a 103.9 MHz-es kereskedelmi csatornák pályázataival megegyező értékelési szempontok alapján hirdetette meg a testület.

(RADIOSITE.HU)