Égető Gyula az egyesület új vezetője.  Tisztújítást tartott a Helyi Rádiók Országos Egyesülete Székesfehérváron. Magyarország legnagyobb taglétszámú rádiós-szakmai szervezete az egyedüli jelöltként induló Égető Gyulát, a hódmezővásárhelyi Rádió 7 tulajdonos-ügyvezetőjét választotta új vezetőnek. A közgyűlés az egyesület leköszönő elnökének, Dr. Radetzky Andrásnak a HEROE tiszteletbeli elnöke címet adományozta.

Mintegy félszáz tagrádió képviseltette magát a HEROE tisztújító közgyűlésén Székesfehérváron, a Gazdaság Házában. Délelőtt a rádiók vezetői többek között Dr. Auer Jánost, a Médiatanács tagját, valamint Dr. Andrássy Györgyöt, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság főosztályvezetőjét hallgatták meg a helyi rádiókat leginkább érintő, bonyolult frekvencia-pályázatok ügyében. 

A HEROE tagsága 4 új rádióval bővült, az egyesület taglétszáma ezze 54-re emelkedett. A szervezet tagja lehet bármely helyi, vagy körzeti, földfleszíni terjesztésű, Magyarországon bejegyzett rádiós médiaszolgáltató. 

A tisztújítás során a tagság a hódmezővásárhelyi Égető Gyulát választotta elnöknek, aki egyedüli jelöltként vállalta a feladatot. Az új elnök köszöntőjében kiemelte: tovább kívánja erősíteni a HEROE érdekvédelmi szerepét, de emellett nagy hangsúlyt kíván fektetni rádiós szakmai feladatokra is, a helyi rádiók reklámpiacon történő közös fellépésére, valamint a kommunikáció erősítésére: a helyi rádió, mint márka építésére. Az új elnökség további tagjai: Bozsó István (Aktív Rádió, Szolnok), Balogh Béla (Sunshine Rádió, Nyíregyháza), Herendi Gábor (Méz Rádió, Veszprém), Pálfalvi Gábor (Rádió Szombathely, Szombathely), Laczkó Endre (Juventus Rádió, Budapest), Németh István (Korona Rádió, Kalocsa).

A közgyűlés a HEROE tiszteletbeli elnöke címet adományozta Dr. Radetzky Andrásnak, aki 2006 és 2012 között vezette az egyesületet. Az indoklás szerint a távozó elnök jelentős érdemeket szerzett a szervezet megerősödésében.

(RADIOSITE.HU)