5 éves lett a kiskunfélegyházi rádió. 

November 15-én lett 5 éves a kiskunfélegyházi Rádió Smile. A ma reggeli műsorban volt kollégákkal, jelenlegi munkatársakkal beszélgettek az elmúlt 5 év legemlékezetesebb pillanatairól.
A stúdióban vendégük volt a szintén kiskunfélegyházi A Láma Dalai zenekar – akik többek között felléptek már a SZIN-en és a SZIGET Fesztiválokon is -, az épp készülő 3 track-es maxilemezt mutatták be a Smile-on, amelyeket így először náluk hallhatott a nagyérdemű. Ott volt a szintén 5 éves, a 2012-es Voltfólió díj II. helyezett, majd idén a Legjobb Vidéki Koncertklub címet is elnyert ROCKTÁR Koncertklub vezetője, Ónodi Árpád, aki korábban maga is rádiózott (természetesen rockzenei műsora volt). A Shaker műsor utolsó fél órájában pedig Boros Lajos is köszöntötte a szülinapos rádiót és hallgatóit, aki épp útközben volt a fővárosban és telefonon jelentkezett be a műsorba.

A vendégekkel készült beszélgetések a Rádió Smile SoundCloud oldalán visszahallgathatóak.

Minden marad a régiben
Az 5 éves születésnap legnagyobb ajándéka a rádiónak kétségkívül az, hogy a Fővárosi Törvényszék kimondta 2013. október 15-i, másodfokú, jogerős döntése értelmében: az NMHH Médiatanácsa nem megfelelően járt el akkor, amikor 2011. decemberi ülésén nem kívánta átalakítani hatósági szerződéssé a rádió korábban 2016 tavaszáig érvényes szerződését, valamint az akkor még érvényeset azonnali hatállyal felbontotta. Ennek értelmében a Rádió Smile-nak rövidesen új, hatósági szerződése lesz, amivel zavartalanul működhet tovább, és végre indulhat azokon a pályázatokon is, amelyekre eddig – a szerződés hiányában – nem volt lehetősége.
 
A nehézségek ellenére a partnerek segítségével az elmúlt időszakban főleg IT fejlesztéseket hajtott végre a rádió vezetősége, így a teljes adásláncban működő géppark lecserélésére került sor.

(RADIOSITE.HU)