ImagePontosan tíz évvel ezelõtt szólalt meg a Sláger Rádió.

 

 

 

Az egyesült államokbeli Emmis Communications tulajdonában lévõ társaság az 1997-ben kiírt tenderen még Hungária Rádió Rt. néven pályázott, és novemberben nyerte el a 16 adóból álló láncot. Az elsõsorban a 30–49 éves korosztályt – a 60-as a 70-es évek slágereivel – célzó Sláger Rádió adása 1998. február 16-án kezdõdött meg, és célcsoportjában néhány hónapon belül piacvezetõvé vált. Az igazi változást 1999 hozza, amikor Boros Lajos és Bochkor Gábor „áttekert” a rivális Danubiustól; a Bumeráng 2002 óta az ország leghallgatottabb reggeli show-ja, de a változatlan alapfelállás tekintetében is párját ritkítja.

A Sláger Rádió 2000 szeptemberében a 80-as, 2002 januárjától pedig 90-es évek zenéit is felveszi a kínálatba, így „Minden idõk legnagyobb slágereit” játssza. 2002 a pereskedés éve: a Sláger novemberben megnyeri az ORTT ellen, a mûsorszolgáltatói díj csökkentése érdekében indított pert, és újabb öt évre szerzõdést köt. A társaság életében az utolsó nagy fordulat 2005-ben következik be, amikor Budaörsrõl az I. kerületbe, a Fõ utcába költözik, és új stúdióját a legmodernebb technikával szereli fel.

Heal Edina vezérigazgató, aki 2006-ban vette át a posztot Barbara Brilltõl, az elmúlt tíz év eredményei mögött rejlõ tényezõk között a következetes tulajdonosi hátteret és a konzisztens szakmai vezetést emelte ki. A legnagyobb születésnapi ajándék minden bizonnyal az, hogy a Sláger Rádióé a legnépesebb hallgatótábor ma Magyarországon – tette hozzá.

(forrás: VGO