Március 15-én elindult a Petőfi LIVE és a Petőfi TV is. 

A tervek szerint indult el március 15-én, vasárnap este a Petőfi TV, ezzel együtt – meglepetésként – az interneten is tovább épült a Petőfi brand. A rádió és a televízió új, közös felülete, a Petőfi LIVE élőben közvetíti az online közönségnek a két adást, egyúttal önálló webes tartalmakkal, videosorozatokkal, friss zenei és popkulturális hírekkel, kritikákkal, ajánlókkal látja el közönségét és a tévés-rádiós stábot is.
Az MTVA közleménye szerint a Petőfi LIVE átveszi a rádió korábbi honlapjának, blogjainak és – részben – közösségi felületeinek a feladatait, vagyis itt nézhetik és hallgathatják vissza az érdeklődők a legizgalmasabb beszélgetéseket, mixeket, zenei tartalmakat, itt vehet részt a közönség a két adón meghirdetett nyereményjátékokban és szavazásokban, egyúttal ez a fórum közvetíti a szerkesztőségek életét is. Az új honlapon a rádiós toplisták és válogatások mellett az aktuális mozi- és színházműsor, illetve koncertkínálat is fellelhető.

A Petőfi LIVE emellett hamarosan három platformon (Android, iOS, Windows Phone) elérhető mobilalkalmazással egészül ki, amelyben az élő adásközvetítések mellett a honlap legfrissebb hírei, visszahallgatható és visszanézhető tartalmai, valamint a műsorokhoz kapcsolódó szavazások is elérhetők lesznek.
Itt a Petőfi TV is
Vasárnap indult az M2 20 óra utáni műsorsávjában a Petőfi TV, amely ezentúl minden este élőben jelentkezik az újbudai A38 hajóról a Böngésző című ajánlóműsorral, illetve az Én vagyok itt című magazinnal. Az A38-on vasárnap a Kiscsillag ad koncertet.
A Petőfi TV új, önálló csatornaként indul az M2 gyerekcsatorna esti műsorsávjában a Petőfi Rádió stílusával és brandjével. A Petőfi TV célközönsége a 16 és 35 év közötti korosztály – közölte korábban a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az MTI-vel.
A műsorsávot a Petőfi Rádió főszerkesztője, Horváth Gergely irányítja, az élő adás műsorvezetői között pedig az MTVA ismert arcai, Tatár Csilla, Galán Angéla és Rátonyi Krisztina mellett Kerekes Péter, Fodor Imre és Jakab Márk is szerepel.

Az A38 hajóról naponta 20 órakor jelentkezik a Böngésző című egyórás élő ajánlóműsor, illetve hétfőtől szombatig 21 órától az Én vagyok itt című másfél órás kulturális magazinműsor, szintén élőben. A műsor szintén rendszeresen jelentkezik az Erzsébet téri Akvárium Klubból, valamint Budapest kulturális szempontból izgalmas helyszíneiről – szerepel az A38 pénteki közleményében.
A Petőfi TV műsorán éjjelente folytatódik az A38 Hajó koncertsorozata: napi rendszerességgel lehet 50 perces koncert- és portréfilmeket látni a legjobb magyar együttesekről és előadókról, illetve külföldi produkciókról.
Az A38 az Én vagyok itt című műsor egész ideje alatt nyitva áll mindenki számára, így aki a hajóra érkezik, azonnal a műsor része lehet.

(RADIOSITE.HU)