Békés megyében terjeszkedik a közszolgálati csatorna. 

Hamarosan már Békéscsabán és Orosházán is kiváló minőségben szól a nótát, operettet és népzenét sugárzó közszolgálati Dankó Rádió – két új, helyi frekvenciát használhatnak a Médiatanács döntése alapján. Emellett felkerül a MinDig TV-re a Nemzetiségi és a Parlamenti Rádió is.
Sok vitát szokott kiváltani, ha egy közszolgálati, vagy közösségi rádió korábban kereskedelmiként használt frekvenciát kap, Békéscsabán azonban nem érheti kritika a hatóság döntésének legitimitását, hiszen a megyeszékhelyen jelenleg is 3 kereskedelmi, helyi rádió üzemel. A Dankó Rádió most a korábbi Juventus-frekvenciát, a 100.9 MHz-et kapta meg.
Orosházán a csatorna hálózata a korábban nem használt 94.2 MHz-es jogosultsággal bővül. A városban jelenleg egy kereskedelmi rádió működik és egy közösségi jogosultság pályáztatása is folyamatban van.

A két új vételkörzettel a Dankó Rádió lefedettsége körülbelül 130.000 fővel bővül. A legfrissebb hallgatottsági adatok alapján a csatornára országosan naponta több, mint 400.000-en kapcsoltak átlagosan március és május között, így ez az 5. leghallgatottabb rádió, a közszolgálati csatornák közül pedig a 3. legnépszerűbb.

A változásokról a Médiatanács 690/2015. (VI. 16.) számú döntése rendelkezett. További fejlemény, hogy Budapest körzetében július 4-től már a Nemzetiségi Rádió, illetve a Parlamenti Rádió is elérhető lesz a digitális televíziós (DVB-T) platformon, ahol eddig csak a Kossuth, a Petőfi, a Bartók és a Dankó rádiókat sugározta a MinDig TV.
(RADIOSITE.HU)