Rendkívüli összefogással több mint 10 millió forint gyűlt össze a 89.5 Music Fm év végi kampánya nyomán. 

Rendkívüli összefogással több mint 10 millió forint gyűlt össze a 89.5 Music Fm év végi kampánya nyomán. A befolyt pénzből több száz gyermek jut fél éven keresztül melegételhez az iskolaszüneti napokon is.
A Gyermekétkeztetési Alapítvány javára indított jótékonysági akciót a tavalyi év végén a 89.5 Music Fm. Az Alapítvány legfőbb célja, hogy Magyarországon a szegény sorsú gyermekeknek rendszeresen jusson elegendő és egészséges táplálék azokon a napokon is, amikor ezt az iskola vagy óvoda intézménye nem biztosítja.
legnépszerűbb hazai rádió hallgatósága ez alkalommal is megmutatta, hogy milyen erőt képvisel, ha segítségről van szó. A „Napi Licit” akcióban a partnerek – a Groupama Biztosító, az electrostore.hu műszaki áruház és a Schmuck Ékszer – által felajánlott tárgyakra lehetett a hallgatóknak licitálni az erre a célra fejlesztett applikáción, valamint a rádió Facebook- és weboldalán, és két hét alatt több mint 10 millió forint gyűlt össze. „A befolyt pénz mintegy 20.000 adag ennivalóra elég, ennek révén fél éven keresztül, minden iskolaszüneti napon 222 mélyszegénységben élő gyermek jut megfelelő táplálékhoz” – mondta Király Gábor, az alapítvány kuratóriumának elnöke.

A Music Fm hallgatói szerte az országból, sőt a határokon túlról is csatlakoztak a jótékonysági akcióhoz, és a licitálók mellett a rádió munkatársai is aktívan részt vettek a kampányban. A Music Killers csapatából például Lotfi Begi, Newl, a New Level Empire, Newik, Lauer, Antonyo, Revolution és Metzker Viktória az ingyen fellépések mellett extra meglepetésekkel is előálltak, és Cooky is meglepett egy nyertes licitálót egy sétarepüléssel. 
„Igazán hálásak vagyunk a segítségért, hiszen ezzel újabb hátrányos helyzetű gyermekeknek tudunk ennivalót adni, olyanoknak, kiknek a Music Fm segítsége nélkül semmi sem kerülne az asztalára” – mondta az alapítvány elnöke. „Természetesen további segítséget jelentett, hogy a rádió felhívta a magánszemélyek és a cégek figyelmét a problémára, s így a pénzadományon kívül természetbeni támogatást is kaptunk, s több magánember is jelentkezett, akik szolgáltatásokkal járultak hozzá az akció sikeréhez” – tette hozzá Király Gábor.

(RADIOSITE.HU)