Lejártak a mandátumok a RÁME-ban. 

2012. október 12-én alakult meg a hazai rádiózás országos és regionális szereplőinek első önálló szakmai érdekképviseleti szervezete, a Rádiós Médiaszolgáltatók Egyesülete (RAME).

A szervezet a rádiós érdekképviselet mellett azt tűzte ki legfőbb feladatának, hogy a szakma valamennyi kulcsszereplőjével egyetértésben, nemzetközi sztenderdek alapján működő, egységes és hiteles piaci hallgatottsági kutatás létrejöttét segítse elő. Az Egyesület e célkitűzését sikerrel megvalósította. A rádiós hallgatottsági kutatást végző TNS Hoffmann Kft. – Mediameter Kft. konzorcium nemzetközi gyakorlatban is bevált, a brit RAJAR mintájára kialakított módszertana megteremtette a magyar rádiós piaci szereplők hallgatottságának egységes és hiteles meghatározását. A kutatást a reklámszakma szereplői és a hirdetők is elfogadták, ennek eredményeképp a rádiós piac az elmúlt három évben 27%-os bevétel növekedést ért el.

 
A három éves RAME legtöbb tisztségviselőjének mandátuma lejárt, ezért a 2015. október 7-én megtartott közgyűlésen tagjai megválasztották az Egyesület elnökét, két elnökségi tagját és két felügyelő bizottsági tagját. A szervezet elnökének ismét Turi Árpádot, a Class FM vezérigazgatóját, az elnökség tagjainak pedig dr. Radetzky Andrást (Magyar Katolikus Rádió) és Módos Mártont (InfoRádió) választották meg. A Felügyelőbizottság elnöke ez év márciusától dr. Takács-Kovács Gabriella (MTVA), tagjai pedig Kiss Anikó (Music Fm) és Nagy Tamás (Jazzy, Klasszik Rádió) maradtak.

(RADIOSITE.HU)