ImageMásodszor is kérte mûsorszolgáltatási jogosultságának meghosszabbítását a Tilos Rádió – közölte a közösségi adó ügyvezetõje a dokumentumok benyújtása után – írja a Stop.hu.

Májusban "egy szikár, nyolc-tíz soros levélben" kérték a hosszabbítást, most egy kifejtõbb dokumentumot nyújtottak be az Országos Rádió és Televízió Testületnek (ORTT) – közölte Csabai Gábor.

Mint mondta, ebben egyebek mellett megemlítik, hogy a komoly visszhangot kiváltó – a keresztény embereket sértõ – 2003 karácsonyi eset óta még az ORTT Panaszbizottsága elé sem citálták õket.

A médiahatóság június 11-én ülésén nem kapott elegendõ számú támogató voksot a koncesszióhosszabbítás; másnap a KDNP által a testületbe delegált Tirts Tamás az öt évvel ezelõtt történtekkel magyarázta ezt.

Az e voksolásnál tartózkodó Majtényi László ORTT-elnök napokkal késõbb közzétett különvéleményében arra emlékeztetett: a médiatörvény szerint az ismételt vagy súlyos szerzõdésszegés a hosszabbítást kizáró körülmény, ám "alig képzelhetõ el, hogy valamely televízió tíz, bármely rádió pedig hét éven keresztül úgy mûködjön, hogy a médiatörvény és a szerzõdés olykor obskurus rendelkezéseinek a törvény által kívánt módon feleljen meg".

Felvetve, hogy a jogalkotónak csak azt kellene kizárnia e lehetõségbõl, aki a szabályokat "ismételten súlyosan megszegte", Majtényi László megjegyzi: "gyakorlatilag nincs olyan mûsorszolgáltató Magyarországon, amely törvényesen élni tudott volna a szerzõdés törvény szerinti megújításának lehetõségével, mégis korábban mindegyik szerzõdését meghosszabbította a hatóság", ám ez a következetlenség önmagában nem lehet alapja a hosszabbításnak.

(forrás: STOP)