Mától Székesfehérváron is szól a rádió.  Budapest után Székesfehérváron is hallható lesz újra az éterben a Magyar Katolikus Rádió műsora.

A január közepéig országos közműsorszolgáltatóként működő rádió a középhullámú sugárzás megszűnése után URH frekvencián tervezi tovább adásának beindítását több vidéki városban.

A helyi szerkesztőségek napi 6 órányi önálló műsort készítenek, ugyanakkor megőrzik a rádió által eddig is képviselt katolikus arculatot, a keresztény értékközvetítést a közéleti és vallási műsorokban. A helyi műsorokban hallhatóak lesznek többek között regionális hírösszefoglalók a város eseményeivel, történéseivel, a nap érdekességével.

A műsorstruktúrában szerepelnek kulturális- és portréműsorok, hitéleti és várostörténeti magazinok, összeállítások egészség témában, sportpercek, zenei válogatások, valamint gyermekműsorok.

A Magyar Katolikus Rádió első vidéki ultrarövidhullámú adása augusztus 1-jétől hallható Székesfehérváron a 96.1 MHz-en és hamarosan elindulnak a szombathelyi 107.4 MHz-es frekvencián is.

(RADIOSITE.HU)