Országjárásra indult rádió csapata. 

Rádióhallgatás sütés közben egy cukrászdában, autószerelés alatt, vagy éppen egy borospincében, palackozáskor – mindenki máskor és máshogy hallgatja a Petőfit. A rádió a héten országjáró körútra indult: olyan munkahelyeket keresnek fel, ahol napközben a Petőfi szól. A tét nem kicsi: a legötletesebb munkahelyi csapat egy wellness pihenést nyer, amiről a hallgatók szavazhatnak majd – adta hírül az M1.
A Petőfi Rádió Talpra Magyar című műsorában indult útjára a „Tavaszi Hajtás” országjáró körút. Egész héten a rádió műsorvezető csapata olyan munkahelyeket keres fel, ahol a Petőfi szól, miközben dolgoznak. A hallgatók folyamatosan élőben hallhatják majd, hogyan várják a stábot egy-egy munkahelyen.

Az első állomás egy szadai cukrászda volt. Az alkalmazottak azt mondták, évek óta a Petőfit hallgatják, mert szerintük megédesíti a süteményeiket. A héten még folyamatosan lehet jelentkezni a versenyre. A tét egy nyolcfős wellness pihenés.
„Aki eddig nem a Petőfit hallgatta, az átkapcsolhat, és hallgathat minket. Ez a jelentkezés feltétele, illetve egy kis meglepetéssel is készülniük kell. Énekelni, táncolni kell, vagy bármit lehet csinálni, a lényeg, hogy a Petőfi szóljon. Csak egy SMS-t kell küldeni a rádió számára: 06-30-30-30-380” – mondta Sipos Dávid Günther műsorvezető.
A Petőfi Rádiót egyre többen hallgatják, naponta már csaknem egy millióan kapcsolódnak be a műsorokba. A főszerkesztő szerint a szakmai kritika is egyre jobb.
„Nemrég az egyik legbefolyásosabb szaklap, a Billboard trendinek és fiatalosnak címezte a Petőfi Rádió zenei kínálatát. Ezt a sikert szeretnénk megünnepelni, azért indultunk országjáró köszönő körútra. Óriási az érdeklődés a hallgatók részéről, az ország minden szegletéből jelentkeztek, sőt, még a határon túlról is. A cél, hogy mindenhova eljussunk” – magyarázta Pető Zoltán főszerkesztő.
(forrás: M1)