Mivel a Rádió 1 központja Pécsre került, sok múlt ezen a frekvenciapályázaton. 

Folytathatja adását a pécsi Rádió 1, miután újra a Mambó Rádió Kft. által üzemeltetett csatorna nyerte el a Pécs 90.6 MHz helyi rádiós frekvencia kereskedelmi jellegű hasznosítására kiírt pályázatot – tájékoztatta a Médiatanács Szóvivői Irodája e heti döntéséről csütörtökön az MTI-t. A hullámhosszot jelenleg is ez a rádió használja, ideiglenes engedéllyel.

Az immáron pécsi központú Rádió 1 hálózat jelenleg Szekszárdon, Baján, Pakson, Dunaföldváron, Komlón, Zalaegerszegen, Nyíregyházán, Orosházán, Békéscsabán, Szolnokon és a Balatonon rendelkezik újonnan megnyert, 7+5 évre szóló frekvenciajogosultságokkal, ám piaci pletykák szerint az utóbbi két telephelyen eladják a helyi üzemeltető cégeket, s hamarosan más csatornák szólhatnak majd a szolnoki 90.4 és tihanyi 105.7 MHz-es hullámsávokon.

Hallható még a Rádió 1 Debrecenben és Egerben is, ám mivel a két megyeszékhelyen nem nyertek pályázatot, a 7+5 éves, illetve ideiglenesen meghosszabbított jogosultságaik lejártak és már a Médiatanács nyilvántartásában sem szerepelnek, borítékolható, hogy nem sokáig – ugyanakkor jogorvoslatot természetesen kérhetnek.

Az MTI tájékoztatása szerint a Médiatanács folyamatosan végzi a helyi és körzeti frekvenciák pályázatainak elbírálását. Idén eddig több tucat esetben hoztak határozatot ezen a területen, többek között frekvenciatervek kidolgozását célzó felkérésekről, pályázati felhívások tervezeteiről, azok véglegesítéséről, eredmények megállapításáról vagy ideiglenes szerződések megkötéséről.

(RADIOSITE.HU)