Két év után ismét megszólal a 100.2 MHz. 

A Médiatanács múlt heti döntése alapján a közösségi hasznosításra kiírt szegedi 100.2 MHz-es frekvencia nyertese a Lánchíd Rádió lett. A hullámsávon korábban kereskedelmi adó szólt. Esélyesek Szigetvárra is.
Bár a döntést még nem publikálta a Médiatanács, a SzegedMa úgy tudja, hogy a frekvenciát a többnyire hír- és magazinműsorokat sugárzó Lánchíd Rádió nyerte, így ismét egy olyan jogosultságot hasznosít a csatorna, amelyen korábban kereskedelmi rádió, ez esetben a két éve becsődölt Rádió Plusz szólt. A Lánchíd Rádió nemrég a szintén kereskedelmi, zenei Rádió Szombathely 97.1 MHz-es frekvenciáját is elnyerte a vasi megyeszékhelyen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által kiírt frekvenciapályázaton.
A hírrádió a mostani bővítéssel már 13 frekvencián lesz elérhető: Budapesten, a Balatonnál (2 frekvenciával), Győrben, Pécsett, Tatabányán, Székesfehérváron, Zalaegerszegen, Dunaújvárosban, Szombathelyen, Kaposváron, Siklóson és Szegeden. Az utóbbi négy városban egyébként még nem szólnak, de már aláírt szerződéssel rendelkeznek, illetve pályázati nyertesek.

A csatorna Szigetvárra (98.9 MHz) is pályázott, a baranyai város korábban szintén kereskedelmi, zenei rádió által használt hullámsávjára kiírt tenderén most közösségi pályázatot kiíró Médiatanács az egyetlen vetélytársat, a Lounge Broadcast Management Kft.-t azonban kizárta, így már itt is biztosra vehető, hogy a Lánchíd Rádió lesz a befutó.
Szegeden a hírrádió két szegedi és egy budapesti székhelyű pályázót „ütött ki”. 

Zene helyett szöveg

Nem ez az első eset, hogy kereskedelmi, zenei rádió által üresen hagyott frekvenciára közösségi pályázatot írnak ki és a Lánchíd Rádió nyer; a kaposvári körzetű 97.5 MHz-en például korábban a dance zenét sugárzó K1, valamint a Gazdasági Rádió szólt, Siklóson a Tenkes Rádió, Tatabányán pedig az anno toronymagasan piacvezető – ma már csak Székesfehérváron és Mosonmagyaróváron működő – Kék Duna Rádiót hallgathatták a vételkörzetben tartózkodók.
Dunaújvárosban és Pécsett a Lánchíd Rádió érkezése előtt közműsor-szolgáltató, illetve közösségi rádiók szóltak, a Fejér megyei városban a lényegében zenei Gerilla Rádió, a baranyai megyeszékhelyen pedig a vallási műsorokat sugárzó Mária Rádió és helyi kiadása, az Aktív Rádió.

(RADIOSITE.HU)