Médiatanács: százmillió forintra pályázhatnak közösségi rádiók és tévék.  Közösségi és kisközösségi rádiók, televíziók számára ír ki pályázatot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa mintegy százmillió forintnyi értékben. A források műszaki fejlesztésre költhetők – közölte a hatóság kedden az MTI-vel.

A vissza nem térítendő támogatásokból a fejlesztések értékének háromnegyede fedezhető, a jelentkezőknek 25 százalékos önrészt kell vállalniuk – szerepel az NMHH Szóvivői irodájának közleményében.

Egy közösségi rádió legfeljebb 3 millió forinthoz, egy közösségi televízió legfeljebb 5 millió forinthoz, míg egy kisközösséginek minősülő médium maximum egymillió forinthoz juthat. Pályázni lehet stúdió-, hang- és fénytechnikai, stúdióakusztikai, műsorjel-átviteli és a médiaszolgáltatáshoz szükséges számítógépes fejlesztésre, valamint a szünetmentes működést biztosító eszközök beszerzésére.

A pályázati felhívás első fordulójára augusztus 2-áig lehet jelentkezni. A kérelmek formanyomtatvány segítségével adhatók be, így könnyebbé válik a szükséges információk összegyűjtése és értékelése – olvasható a közleményben. (A formanyomtatványok a tamogatas.mtva.hu oldalon érhetők el.)

„A pályázat célja, hogy a helyi értékeket képviselő közösségi médiaszolgáltatók színvonalas, megbízható, korszerű műszaki, stúdiótechnikai háttér birtokában készíthessék műsoraikat” – közölte a hatóság.

(MTI)