Tönkretenné volt dolgozóit a NeoFM új tulajdonosa.  Piros pecsét szerepel az egykori NeoFM-es dolgozók kilépőpapírjain. Az új főnök kártérítést szeretne, a volt munkavállalók szerint alaptalanul – írja a Hír24. Közben se változás, se bejelentés a jövőbeni tervekről.

„Figyelem! Munkavállaló által szándékosan okozott kárral kapcsolatosan vele szembeni kártérítési eljárás van folyamatban.” –
 ez a piros betűs szöveg szerepel azokon a kilépőpapírokon, melyeket ma kaptak kézhez a NeoFM egykori dolgozói. A szöveget pecséttel nyomták a dokumentumokra, a pecsétet a Hír24 információi szerint Medveczky Mihály készíttette. A jogász – akinek ügyvédi tevékenységét a kamara hónapokkal ezelőtt felfüggesztette – annak a Dr. M-Media Kft.-nek a tulajdonosa, amely nemrég öt forintért megvásárolta a NeoFM-et.

Berényi Attila, az ex.-neósok nevében nyilatkozó volt hírigazgató szerint a kilépőpapírokkal Medveczky tönkre akarja tenni az egykori munkavállalók jövőjét. Hisz – mint a Hír24-nek fogalmazott – ki fogja őket úgy alkalmazni, hogy egy ilyen, piros pecsét van a kilépőpapírjaikon. A helyzetbe nem nyugszanak bele, ügyvédjeik jelenleg is dolgoznak a válaszon.

A rádiótulajdonos Medveczky álláspontja, hogy a volt dolgozók kárt okoztak a Neónak, ugyanis – szerinte legalábbis – az adás lebonyolításhoz nélkülözhetetlen kódok, illetve technikai és egyéb, munkaköreikkel kapcsolatos információk visszatartása miatt némult el a rádió a múlt héten – számolt be a hírportál.

Berényi Attila ezzel szemben azt mondja, a dolgozók szerették volna az információkat átadni, kérték Medveczkyt, hogy biztosítson időpontot és szakembert ehhez, de az új tulaj ezt nem tette meg. A ex.-hírigazgató úgy véli, teljesen alaptalanok Medveczky követelései, hisz a munkavállalók többször is figyelmeztették, ha nem fizeti ki 2-4 havi munkabérüket, úgy felmondanak. Berényi hangsúlyozza: az egykori rádiósok jó szándékát jelzi az is, hogy a Neo adását a felmondás után még két napig előre elkészítették – olvasható a Hír24 oldalain.

Pénteken nem volt sajtótájékoztató

Egyelőre nem tudni, mi lesz a Neo sorsa. A korábban bejelentett pénteki sajtótájékoztatót nem tartotta meg a rádió új vezetősége. Később született egy ígéret egy készülő közleményről. Egyelőre azonban erről sincs hír. Korábban az új tulajdonos azt nyilatkozta, hogy „nagy változások várhatóak”. 

Jelenleg a rádión egész napos zenei válogatás szól a korábban megszokott kínálattal – műsorok és műsorvezetők nélkül -, egészkor hírekkel, reggel és este húszperces hírösszefoglalóval. Mindegyik hírblokkot egy, a televízióból és más rádiókból már ismert hang, Marczali László mondja.

Ma délelőtt volt egy hete, hogy a rádió korábbi stábja felmondott az állításuk szerint tarthatatlan állapotok és az új tulajdonos által felvázolt szakmai jövőkép miatt.

(forrás: Hír24, RADIOSITE.HU)