Image"Klasszik Rádió, 92.1. December 1-jéig próbaadásunkat hallják."- mondja a szignál a 92.1 MHz-en. Elindult a fõvárosban és 60 kilométeres körzetében fogható új komolyzenei rádió tesztadása.

"A közérthetõ klasszikus zenét kívánjuk közel vinni az emberekhez" – mondta Nagy Tamás, a 90.9 Jazzy-hez is köthetõ Target Média Kft. ügyvezetõje a debütálással egyidõben tartott sajtótájékoztatón.

Elmondta azt is: minden órában mondanak híreket, reggel hatkor, délben és délután négykor angolul. A frekvencián korábban mûködõ BBC&RFI rádió profiljából megõrzik az esti fél-fél órás angol és francia nyelvû információs blokkokat.

Az ügyvezetõ közlése szerint arra számítanak, hogy a rádió a 3. évtõl nyereséges lesz. Nem kívánnak "második vagy egy jobb MR3-Bartók Rádió" lenni, Zsoldos Dávid programigazgató szerint náluk valóban a zene lesz az elsõdleges, nem kell a hallgatóknak az egyes mûveket hosszan elemzõ szöveges tartalomra számítani. Egy 4-500 darabból álló népszerû rotáció mellett mintegy másfél ezer mûvet hallhatnak majd rendszeresen a Klasszik Rádió hallgatói – közölte. Kocsis Zoltán zongoramûvész, karmester, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar fõzeneigazgatója szerint komoly áthidaló funkciót szánnak az adónak, amelytõl azt is várják, hogy új közönséget szólíthat meg a klasszikus zene.

A francia és brit közszolgálati rádió közös, Budapestre szánt idegen nyelvû adását felváltó új állomás elsõsorban a magasabb végzettségû fõvárosi közönséget célozza meg. A 24 órás médium mûsorideje kilenctizedében a barokktól a XX. század elejéig terjedõ idõszak legnépszerûbb klasszikus zenei tételeit sugározza.
 


(nagyításhoz kattintson a képre)

(Radiosite.hu)